Willemen Groep trotse partner 1e Belgische hackathon voor de bouw

Prev Next

Willemen Groep was afgelopen weekend partner van de eerste Belgische hackathon voor bouwbedrijven, georganiseerd door de Confederatie Bouw en het WTCB. De hackathon stelde zichzelf als doel de digitaliseringsuitdagingen van de bouwbedrijven aan te pakken.

“Belgische bouwbedrijven moeten digitaliseren. Open data en big data zijn ook voor hen essentieel. Digitalisering is de belangrijkste factor voor de verdere ontwikkeling én het concurrentievermogen. We stellen vast dat bouwbedrijven vandaag maar weinig contact hebben met de ICT-sector. Het oplossen van problemen waar bouwbedrijven mee kampen biedt nochtans een enorm potentieel voor startups en bestaande ICT-dienstverleners”, aldus de organisatoren.

De eerste hackathon rond digitalisering in de bouw bracht ICT-ontwikkelaars bij elkaar en legde de nadruk op de specifieke behoeften van alle bouwbedrijven, ongeacht de omvang. Het doel? Inspelen op de noden van de bedrijven, nieuwe oplossingen ontwikkelen en bestaande verbeteren om de concurrentiepositie van bouwbedrijven te verbeteren en nieuwe synergiën tussen Belgische actoren tot stand te laten komen.

50 deelnemers verzamelden in Co.Station Brussel om in multidisciplinaire teams binnen het thema ‘Digital Construction’ innovatieve oplossingen te vinden. Ze kregen hierbij ondersteuning van vooraanstaande coaches, ontwikkelaars en ontwerpers. De uitdagingen die tijdens de hackathon aan bod kwamen zijn ‘Artificial Intelligence and the use of Big Data in Construction’, ‘Digital Experience with 3D Technology’, ‘Track & Trace and IoT made available across the industry’ en ‘Automated Lean measurement’. Dat laatste onderwerp werd gebracht door Willemen Groep. De case die we hiervoor opgezet hadden, werd zondagavond bekroond als winnaar.
 

23 april, 2018 - 16:30