Werken aan fietsbruggen Evergem schieten goed op

Prev Next

De twee nieuwe fietsbruggen over de R4-west in Evergem zullen in september klaar zijn voor gebruik. Ze moeten zorgen voor vlotter en veiliger fietsverkeer tussen de woonkernen erlangs. De werf kreeg dinsdag het bezoek van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters.

Terwijl de werken voor het turboverkeersplein aan Euro-Silo goed opschieten, is Willemen Infra in opdracht van De Werkvennootschap ook volop in de weer met de bouw van de twee nieuwe fietsbruggen wat verderop in Evergem. In Kluizen, aan het kruispunt met de Hoogstraat, komt de Zandekenbrug, aan het Ovaal in Wippelgem verschijnt de Hultjenbrug.

Quick win

De fietsbruggen zijn een deelproject of ‘quick win’ van de R4WO. De R4-west wordt binnenkort omgevormd tot een primaire weg. De twee fietsbruggen moeten ervoor zorgen dat fietsers geen gevaarlijke kruispunten meer moeten oversteken op de drukke gewestweg. “Dankzij dit project kan je straks langs zowel de R4-west als de R4-oost op een fietssnelweg fietsen, goed voor zo'n twaalf kilometer zonder ook maar een auto tegen te komen. Ik bezocht de werf aan het Ovaal van Wippelgem en het is duidelijk dat hier goed wordt doorgewerkt”, aldus minister Peeters.

Fietstunnels

Naast de twee bruggen komen er ook drie fietstunnels onder het Ovaal. Die zorgen samen met de fietsbruggen voor duurzame verbindingen met de bestaande fietspaden in de buurt.  Zo kan je als fietser vlot aansluiten op de fietssnelweg F40 langs de R4, de fietssnelweg F401 richting de haven en de parallelweg Jacques Paryslaan. Midden december kon je op deze website met een timelapse video zien hoe de fietstunnels werden ingeschoven. ''Ook die werken gaan erg vlot vooruit", zegt Marijn Struyf van De Werkvennootschap. “Binnen enkele maanden wordt de laatste fietskoker op zijn plaats geschoven. Tegen eind augustus zou de Hultjenbrug af moeten zijn, net voor de start van het nieuwe schooljaar. De Zandekenbrug moet in september afgewerkt zijn.”

Bekijk de reportage op AVS

 

10 februari, 2022 - 15:00

Willemen Infra is een toonaangevende, Belgische wegenbouwer met een regionale aanwezigheid in zowel Vlaanderen als Wallonië. Een belangrijke troef is dat we alle aspecten van het bouwproces in eigen beheer hebben. Bovendien schuwt ons team van 1.000 goed opgeleide en ervaren medewerkers weekend- noch nachtwerk om opdrachten tijdig af te werken. Daarnaast zijn we dankzij onze eigen COPRO-gecertificeerde productie- en recyclagesites één van de belangrijkste producenten voor asfalt en wegenisbeton.