Vogelpersbrug over spoorweg in Halle is klaar voor gebruik

Prev Next

Vandaag werden onder ruime belangstelling de brug over de spoorlijnen L94-L96 en de nieuwe Misiabrug in Halle plechtig ingehuldigd. Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters, gedelegeerd bestuurder van De Vlaamse Waterweg Chris Danckaerts, burgemeester Marc Snoeck en bevoegd schepen Bram Vandenbroeck knipten deze namiddag het lintje door.

De nieuwe boogbrug over het Kanaal naar Charleroi in Halle is klaar. Ook de brug over de spoorweg (gerealiseerd door Franki Construct) en de Vogelpers zijn afgewerkt, waardoor het volledige tracé ruim een half jaar voor de aangekondigde datum in gebruik kan genomen worden. De brug over de sporen bestaat uit 21 voorgespannen betonnen liggers van circa 41 meter lang. Zaterdagochtend 9 juli kan je het eerste verkeer over de bruggen zien rijden. 

Het nieuwe tracé garandeert een vlotte verbinding tussen het Bevrijdingsplein en de stationsomgeving aan Sint-Rochus. Ze sluit aan op de nieuwe Zennebrug ter hoogte van de René De Boecklaan en landt op de Vogelpers. Dankzij een reeks ondersteunende verkeersmaatregelen zullen alle weggebruikers deze belangrijke verkeersas optimaal kunnen benutten, terwijl het stadscentrum zo veel mogelijk wordt ontlast van doorgaand verkeer.

 

8 juli, 2022 - 16:00

Franki Construct is gespecialiseerd in de burgerlijke bouwkunde en de (zware) industriebouw en behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep.