Vierde editie Bouwrun by Willemen breekt records

Prev Next

Gisteren vond op het Sport Vlaanderen-domein in Hofstade de vierde editie van de Bouwrun by Willemen plaats. Met 150 teams van 3 lopers aan de start en nog eens een kleine 100 mensen die aansloten voor het walking dinner werd het een recordeditie. Het mooie weer en een uitstekende sfeer zorgden voor een topavond.Door de goede samenwerking tussen organisator Sportero, Willemen en de eventsponsors, konden we 3.000 euro schenken aan ons goede doel Moeders voor Moeders. Bekijk de foto's.

De Bouwrun is het jongere broertje van de Batirun by Franki, die het voorbije decennium met meer dan duizend deelnemers is uitgegroeid tot één van de belangrijkste sport- en netwerkevents voor bouwprofessionals en bouwpartners in Wallonië. De Bouwrun heeft dezelfde ambitie, maar dan aan Vlaamse zijde. Met in totaal een kleine 550 aanwezigen is de zetten we de gestage groei verder en zetten we onze ambitie om van de Bouwrun een toonaangevend event te maken kracht bij.

Alle teams gaven het beste van zichzelf en er werd tot op de meet gestreden om de podiumplaatsen. De overall winnaar was het Macobo-Stabo speed team die hun titel verlengden. Op de tweede plaats eindigde een mannenteam van Seco en de derde plaats was voor een team van Tractebel.

Bij de gemengde teams kaapte Macobo-Stabo ook de hoofdprijs weg. Ze werden geflankeerd door teams van WDP (tweede) en B2Ai (derde). Bij de vrouwen was de hoofdprijs voor de vrouwen van Modulo. De ereplaatsen waren voor Archipelago (tweede) en POLO (derde). Proficiat aan alle winnaars en alle lopers voor hun inzet!
Na de sportieve strijd werd er volop verbroederd en genetwerkt bij een overheerlijke barbecue.

Moeders voor Moeders
De opbrengst van beide loopwedstrijden wordt traditiegetrouw geschonken aan een goed doel. Net als vorig jaar koos de Bouwrun er voor om Moeders voor Moeders te steunen. Deze vzw zet zich sinds 1992 in om materiaal en voeding in te zamelen voor gezinnen met jonge kinderen die het financieel moeilijk hebben.

Dankzij de deelname van de 150 teams werd er €1.500 ingezameld voor Moeders voor Moeders. Dat bedrag hebben we vanuit Willemen Groep met plezier verdubbeld, zodat onze algemeen directeur Bouw Bart Janssens en commercieel directeur Bouw Guy Gillijns hen een cheque van 3.000 euro mochten overhandigen.

19 april, 2024 - 10:30

Willemen Infra is een toonaangevende, Belgische wegenbouwer met een regionale aanwezigheid in zowel Vlaanderen als Wallonië. Een belangrijke troef is dat we alle aspecten van het bouwproces in eigen beheer hebben. Bovendien schuwt ons team van 1.000 goed opgeleide en ervaren medewerkers weekend- noch nachtwerk om opdrachten tijdig af te werken. Daarnaast zijn we dankzij onze eigen COPRO-gecertificeerde productie- en recyclagesites één van de belangrijkste producenten voor asfalt en wegenisbeton.

Willemen Real Estate is de afdeling projectontwikkeling binnen de Willemen Groep.

Franki behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep en is gespecialiseerd in de bouw en renovatie van gebouwen en in de burgerlijke bouwkunde.

Cosimco is gespecialiseerd in huisvesting voor bedrijven, utiliteitsbouw en collectieve huisvesting en behoort sinds 2005 tot de Willemen Groep.

Franki Construct is gespecialiseerd in de burgerlijke bouwkunde en de (zware) industriebouw en behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep.

Willemen Construct is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen.