[VIDEO] Ook tweede brug A11 succesvol geplaatst

Prev Next

Het tweede brugdeel van de beweegbare brug op de A11 is de voorbije twee dagen probleemloos geplaatst. Eerder al werd het eerste brugdeel succesvol ingevaren en op zijn plaats gezet. De twee bruggen maken deel uit van de nieuwe snelweg tussen Brugge en Westkapelle die sinds 2014 in aanbouw is.

Beide bruggen wegen elk ongeveer 1.000 ton. Ze werden door een reusachtige drijvende kraan opgetild om ze daarna minutieus te laten inpassen in de snelweg. Een huzarenstukje dat bijzonder veel precisie vereist.

Uniek in België

De bruggen zijn uniek in België. Nooit eerder is er middenin een autosnelweg een brug geplaatst die open en dicht kan. De bruggen zullen naar verwachting twee keer per dag openen om grote schepen van de haven van Zeebrugge te laten passeren. Het autoverkeer zal dan moeten stoppen voor een rood licht en slagbomen. Variabele signalisatieborden zullen de openstaande brug lang op voorhand aankondigen. Kleinere schepen zullen gewoon onder de brug door kunnen varen. Het openen en sluiten van de bruggen gebeurt vlot in 110 seconden.

De opening van de A11 staat gepland voor het najaar van 2017.

Bekijk de reportage van Focus WTV over de plaatsing van het tweede brugdeel.
Bekijk het animatiefilmpje over de beweegbare bruggen.
Deze video toont de vorderingen van de werken.
 

24 november, 2016 - 11:45

Willemen Infra is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Aswebo, Aannemingen Van Wellen en de infra-afdeling van Kumpen en is een toonaangevende wegenbouwer en asfalt- en betonproducent.