Van Antwerpen naar Brugge door nieuwe tunnel A11

Prev Next

Het gloednieuwe verkeerscomplex A11-N49 is grotendeels in gebruik genomen. Wie vanuit Antwerpen komt en naar Brugge rijdt, gaat nu via de tunnel van het complex.

Het aansluitingscomplex van de A11 met de N49 telt drie niveaus. Op het hoogdste niveau rijdt het verkeer komende van Brugge naar Knokke-Heist. Daaronder rijdt het verkeer tussen Antwerpen en Knokke-Heist. Op het laagste niveau rijdt het verkeer komende van Antwerpen naar Brugge. Op één uitzondering na zijn alle takken van het nieuwe complex nu in gebruik. Enkel de verbinding tussen de A11 en de N49 richting Knokke is nog volop in aanbouw. Dat verkeer moet nog via een lichtengeregeld kruispunt op de N49 rijden.

De aanleg van de A11 ging van start in maart 2014. De nieuwe snelweg is een belangrijke schakel in het verkeersnetwerk in West-Vlaanderen. Het eindresultaat zal een 12-km lange nieuwe autosnelweg zijn die vanaf eind 2017 de N31 in Brugge met de N49 in Westkapelle verbindt. De ingreep zal een belangrijke invloed hebben op de mobiliteit in de regio: het economisch en toeristisch verkeer en het lokaal verkeer worden van elkaar gescheiden. Nieuwe en veilige lokale weg- en fietsinfrastructuur zorgt voor betere leefbaarheid in de polderdorpen.

Meer info: www.a11verbindt.be

Foto's Agentschap Wegen en Verkeer

 

14 september, 2016 - 15:15