[TIMELAPSE] Plaatsing wandelbrug Schijnpoort dag vroeger klaar

Prev Next

Afgelopen weekend zijn de zes brugdelen van de toekomstige voetgangersbrug aan de Schijnpoort in Antwerpen op hun plaats gezet. De werken gingen vrijdag van start en verliepen vlotter dan verwacht. Het kruispunt aan het Sportpaleis was zaterdagavond om 21u - ruim een dag vroeger dan gepland - alweer open voor het verkeer.

De spectaculaire werken werden gevolgd door heel wat kijklustigen. Vanaf Spoor Oost zagen ze hoe twee grote kranen met een hefvermogen van 500 ton de brugdelen op de brugpijlers plaatsten. Een team van ongeveer 40 mensen werkten dag en nacht aan de huzarenklus.

De brug is zes meter breed en 180 lang en zal er vanaf de paasvakantie voor zorgen dat bezoekers van het Sportpaleis en de Lotto Arena die zich parkeren op Spoor Oost, comfortabel in één beweging de Noordersingel en Schijnpoortweg kunnen oversteken zonder het verkeer te kruisen. Bij grote evenementen zullen duizenden mensen gebruik maken van de passerelle.

De komende weken en maanden wordt de brug verder afwerkt en via een trap aangesloten op het bestaande voetpad langs de Schijnpoortweg. Door de oversteek nu al te realiseren, voorafgaand aan de Oosterweelwerken, beperkt de stad de verkeershinder en blijft er tijdens die werken vlot verkeer mogelijk over de Singel. Franki Construct werkt als hoofdaannemer sinds oktober 2018 aan de realisatie van deze stalen passerelle.

Bekijk de timelapse video van de werken. 

 

13 januari, 2020 - 10:00

Franki Construct is gespecialiseerd in de burgerlijke bouwkunde en de (zware) industriebouw en behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep.