TechniCité: het nieuwe kloppende hart van Doornik

Prev Next

Op donderdag 17 oktober is TechniCité in Doornik officieel ingehuldigd. Een voormalige industriële site waar ook het zwembad ‘Madame’ gevestigd was, is omgetoverd tot een microzone voor stedelijke economische activiteiten. Het project moet de wijk Saint-Piat, dicht bij het centrum van de stad, nieuw leven inblazen.

“TechniCité is een ontmoetingsplaats waar creativiteit en innovatie centraal staan”, klinkt het bij bouwheer Ideta. “Door het bundelen van expertise op één plaats, wil deze microzone van activiteiten, creatieve projecten en ideeën stimuleren en ondersteunen. TechniCité staat open voor iedereen die zijn of haar idee verder vorm wil geven via coworking. Op die manier kunnen nieuwe bedrijven ontstaan die op hun beurt voor nieuwe jobs zorgen.”

Het project omvat naast een creatieve hub en vijf industriële hallen (waaronder een FabLab en een fietswerkplaats voor het OCMW van Doornik), een bedrijvencentrum, kantoren voor startups en ook woningen met op het gelijkvloers commerciële ruimtes en een ondergrondse parking. Het gebouw zelf is met een groendak, warmtepompen en zonnepanelen volledig passief. De totale investering in TechniCité bedraagt 11 miljoen euro.

 

21 oktober, 2019 - 14:45

Willemen Construct is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen.