Startschot voor bouw centrale faciliteiten Terhills Resort

Prev Next

Maandag werd de symbolische eerste spadesteek gegeven voor de bouw van de centrale faciliteiten van het toekomstige vakantiepark Terhills Resort op de voormalige mijnsite van Eisden. Het gaat onder meer om een indoor kinderspeelwereld, een subtropisch zwemparadijs, een shop, een restaurant en een grand café. 

De Limburgse Investeringsmaatschappij LRM heeft als opdracht om de voormalige mijnsite van Eisden om te vormen tot een bovenregionale toeristische bestemming. Het masterplan van Terhills bestaat uit verschillende deelprojecten op het grondgebied van Dilsen-Stokkem en Maasmechelen. Het nieuwe Terhills Resort zal het kloppend hart worden van Terhills. Gisteren maakte LRM trouwens bekend dat Center Parcs het vakantiepark de komende 15 jaar zal uitbaten als ‘premium park’.

De bouw van de 250 vakantievilla’s zit alvast goed op schema. Eén derde staat al overeind. Willemen Construct staat in een volgende stap in de planning in voor de binnenafwerking. Willemen Infra ontfermt zich in een maatschap over de infrastructuurwerken. “Dagelijks zijn 130 bouwvakkers in de weer om de werken klaar te krijgen tegen eind 2020. De winterperiode van volgend jaar zal gebruikt worden om 230 medewerkers op te leiden en het park te testen. Het resort moet in het voorjaar van 2021 de deuren openen voor het brede publiek”, zegt algemeen directeur van Terhills Rudy Hulsman.

Bij de bouw van het Terhills Resort staat duurzaamheid centraal. “Die keuze vertaalt zich in houtskeletwoningen, investeringen in een batterijenpark, (drijvende) zonnepanelen en belangrijke investeringen in de verrijking van de biodiversiteit op deze site”, vertelt Tom Vanham, CEO van LRM. Het Terhills Resort zal met andere woorden volledig ecologisch functioneren.

Bekijk de reportage op TVL. 

 

1 oktober, 2019 - 12:45

Willemen Infra is een toonaangevende, Belgische wegenbouwer met een regionale aanwezigheid in zowel Vlaanderen als Wallonië. Een belangrijke troef is dat we alle aspecten van het bouwproces in eigen beheer hebben. Bovendien schuwt ons team van 1.000 goed opgeleide en ervaren medewerkers weekend- noch nachtwerk om opdrachten tijdig af te werken. Daarnaast zijn we dankzij onze eigen COPRO-gecertificeerde productie- en recyclagesites één van de belangrijkste producenten voor asfalt en wegenisbeton.

Willemen Construct is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen.