Start werken woonproject City Gate in Anderlecht

Prev Next

Gisteren zijn de werken aan woonproject City Gate in Anderlecht officieel gestart. Samen met partners Pargesy en Belfius Immo won Kumpen Vastgoedontwikkeling twee jaar geleden de wedstrijd voor de ontwikkeling en commercialisatie van het appartementsgebouw op de City Gate site.

Het project werd verworven na een wedstrijdaanbesteding voor promotoren in opdracht van citydev.brussels (de voormalige GOMB) en voldoet aan de ‘Brussels Passief’-standaard.

Dit appartementencomplex dat een beetje buiten het centrum van Brussel ligt, meer bepaald in de Zennevallei, zal bestaan uit 118 appartementen, 98 ondergrondse parkeerplaatsen en 365 m² commerciële ruimtes, goed voor 15.000 m² in totaal. Kumpen zal de bouwwerkzaamheden van het complex inclusief de volledige omgevingsaanleg realiseren.

De laatste eeuwen was de Zennevallei zeer geliefd om grote industriële activiteiten te vestigen. De site aan de Kubornstraat ligt op een cruciaal punt om de stad Brussel binnen te komen, vandaar de naam City Gate, en maakt zo deel uit van de stedelijke ontwikkeling van Anderlecht, waarbij ecologisch en duurzaam bouwen centraal staan.

 

17 augustus, 2017 - 11:15

Willemen Construct is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen.