Samenwerking met Telenet voor woontotaaloplossing voor huurders

Prev Next

Samen met Telenet slaan we de handen in elkaar om via een nieuwe joint venture, een woonconcept met maximale ontzorging op de Belgische huurmarkt uit te bouwen. Het nieuwe concept zal huurders een woontotaaloplossing aanbieden voor een vast bedrag per maand. Naast inbegrepen basis- en nutsvoorzieningen zoals gas, elektriciteit, water en internet kunnen huurders daarnaast naar wens intekenen op extra diensten als poets- en strijkhulp, wassalon, auto- en fietsdelen, een bloemen- of fotoabonnement…

Maximaal ontzorgen

Geen rompslomp met meterstanden en eindafrekeningen of verschillende abonnementen die je zelf moet beheren. Via een joint venture willen Telenet en Willemen Groep een woonconcept met maximale ontzorging aanbieden voor huurders. Concreet krijg je niet alleen de sleutels van je huurappartement, maar zijn meteen ook basis- en nutsvoorzieningen zoals water, elektriciteit en telecom geregeld. Daarbovenop kies je zelf welke extra diensten je wenst, zoals poets- en strijkhulp, een bloemen- of foodbox-abonnement, abonnement voor deelauto’s, -steps of -fietsen... In plaats van tientallen verschillende diensten zelf te beheren, verloopt alle administratie centraal via de joint venture. In eerste instantie mikt dit totaalconcept op doelgroepen die specifiek zoeken naar comfortabel wonen, snelle opzegtermijnen en ontzorging, zoals expats of young professionals.

Tom Willemen, CEO Willemen Groep: “De woningmarkt is in sneltempo aan het veranderen. Vooral op de huurmarkt is er een sterke professionalisering, waarbij huur steeds vaker gecombineerd wordt met een pakket aan verschillende diensten. Met deze joint venture willen we inspelen op deze trend. We focussen hierbij trouwens niet alleen op onze eigen vastgoedontwikkelingen, maar kijken ook nadrukkelijk naar samenwerkingen met andere vastgoedaanbieders. Telenet is voor ons de ideale partner om dit innovatieve woonconcept mee vorm te geven. Deze samenwerking past bovendien in onze eigen ambitie om naast een bouwpartner ook een aanbieder te zijn van totale woonoplossingen.”

John Porter, CEO Telenet: “Het is al langer deel van de strategie van Telenet om in te zetten op partnerships, waarbij we zoeken naar samenwerkingen om innovatieve diensten aan te bieden die niet per se tot onze core business behoren, maar waarbij we ook andere markten willen betreden. Zo is The Park een succesverhaal rond entertainment. We richten ons steeds meer op het uitbouwen van dergelijke partnerships. Nauwer samenwerken met andere marktspelers en actoren in ons interesseveld laat ons toe om duurzaam te groeien, toekomstgerichte technologie te blijven ontwikkelen en maatschappelijke impact te creëren. Telenet heeft met connectiviteit en televisie, ervaring met het aanbieden van diensten bij de klant thuis. We zien dat voor bepaalde doelgroepen, totaaloplossingen interessant kunnen zijn. Het potentieel van deze trend willen we samen met Willemen Groep verder onderzoeken en uitbouwen.”

De joint venture zal de komende maanden haar businessmodel aftoetsen aan de bestaande huurmarkt. Bedoeling is om de huurformule zo flexibel mogelijk te maken met bijvoorbeeld korte opzegtermijnen en een keuze uit verschillende pakketten met basis- en extra diensten. De joint venture wil zo een breed ecosysteem uitbouwen met verschillende partners die elk hun eigen expertise hebben in het aanbieden van specifieke diensten, abonnementen of vastgoed.

De joint venture wordt een onafhankelijk bedrijf met een onafhankelijk bestuur waarvoor naam en CEO de komende maanden worden gezocht. De opstart is nog onderhevig aan goedkeuring van de Europese Mededingingsautoriteiten.
 

7 oktober, 2021 - 09:45