's Werelds grootste containerkranen komen aan bij APM Terminals MedPort Tanger

Prev Next

APM Terminals MedPort Tangier kondigt de komst aan van drie van 's werelds nieuwste en grootste ship-to-shorekranen (STS). De kranen zijn bedoeld voor het laden en lossen van schepen met minstens 22.000 containers die op de handelsroute tussen Europa en Azië varen. De terminal gaat in 2019 open en zal beschikken over de nieuwste vrachtafhandelingstechnologie om aan de behoeften van grote schepen te voldoen.

Het gaat om de grootste STS-kranen met dubbele trolley ter wereld. Ze wegen 2500 ton, zijn 144 meter hoog bij volledige uitrekking, hebben een reikwijdte van 72 meter en maken twin- en tandemlifting mogelijk. De op afstand bestuurbare kranen zullen het mogelijk maken om een aantal van de grootste containerschepen op zee snel, veilig en efficiënt te laden en lossen.

APM Terminals MedPort Tangier is strategisch gelegen aan de Straat van Gibraltar, een van de drukste en belangrijkste scheepsroutes ter wereld. Jaarlijks passeren er meer dan 60.000 schepen. De terminal, die als overladingshub voor Maersk Line en zijn alliantiepartners wordt ingezet, zal de prestaties van de wereldwijde toeleveringsketens helpen te verbeteren door meer schepen aan te trekken en meer routeopties te creëren. De terminal wordt met de allernieuwste technologie gebouwd, met een efficiëntere vrachtafhandeling en een grotere capaciteit als gevolg.

Keith Svendsen, Chief Operating Officer van APM Terminals, legt uit: “Maersk Line gaf APM Terminals de opdracht voor het bouwen en exploiteren van APM Terminals MedPort Tangier. Dankzij operationele excellentie, de modernste laad- en losapparatuur en een ideale locatie voor het verbinden van globale toeleveringsketens zorgen we dus voor een klantgerichte oplossing. Zo creëren we de nodige havencapaciteit voor de toekomst. Even belangrijk is dat deze haven nieuwe investeringsmogelijkheden biedt voor Marokko als commercieel centrum.”

“Deze kranen beschikken over digitale technologie die ze zo efficiënt mogelijk laat bewegen. Op die manier kunnen we gedurende het hele proces productiever te werk gaan, van het lossen van een containerbox van een schip tot het afleveren ervan op de stapelplaats op het terrein en andersom”, besluit Dennis Olesen, Managing Director van APM Terminals MedPort Tangier.

Persbericht APM Terminals MedPort Tanger, 23 februari 2018

Willemen Groep bouwt sinds maart vorig jaar in Tanger MedPort voor APM Terminals aan een van de meest technisch geavanceerde containerterminals in de wereld. De bouw van deze enorme terminal met 1,2 kilometer aan kaailengte op een site van 53 hectare is niet de eerste opdracht van Willemen Groep op Afrikaanse bodem, maar wel veruit de grootste. Ter plaatse leidt een team van 80 medewerkers het project in goede banen.

Volg de werken dagelijks op via de webcam.

23 februari, 2018 - 12:15