Rotonde Cosmos in Zelzate klaar voor verkeer

Prev Next
 
 
 

De werken ter hoogte van kruispunt Cosmos in Zelzate zijn bijna afgerond. In de nacht van woensdag 9 april op donderdag 10 april wordt de R4 volledig opengesteld voor het verkeer. De rechterrijstrook van de E34 wordt op vrijdagavond 11 april opnieuw vrijgegeven. Enkel de zuidelijke op- en afrit  Zelzate-Oost van de E34 blijven nog even dicht voor het verkeer omdat de werken aan de openbare verlichting nog lopende zijn.

“Door een efficiënte planning en gunstige weersomstandigheden is aannemer Aswebo erin geslaagd de werkzaamheden sneller uit te voeren dan verwacht. Daardoor kunnen we het verkeersknooppunt vroeger dan voorzien openstellen”, aldus het agentschap Wegen en Verkeer. De werkzaamheden hebben ongeveer één jaar geduurd.

Het kruispunt Cosmos was een onveilig punt. Er gebeurden regelmatig ongevallen en ook voor fietsers was het niet veilig om zich in het verkeer te begeven. Het lichtengeregeld kruispunt werd door Aswebo omgevormd naar een verhoogde rotonde met fietstunnels. Op die manier zal het kruispunt veiliger en overzichtelijker zijn voor alle weggebruikers. Ook de op- en afrit van de E34 werd heraangelegd en het aanliggende wegvak van de R4 werd vernieuwd.

8 april, 2014 - 16:45