Reserveer jouw plaats in de ‘woonwijk van de toekomst’

Prev Next

De komende jaren wordt de Coronmeusesite in Luik omgetoverd tot de grootste ecowijk van ons land met onder andere 1.325 wooneenheden. Vandaag start de verkoop van de eerste 106 appartementen en woningen rond de toekomstige jachthaven.

Willemen Groep is samen met CIT Blaton en Jan De Nul gestart met de bouw van Rives Ardentes, een nieuwe duurzame wijk van 25 hectare langs de oevers van de Maas met woningen, handelszaken, horeca, kantoren en een woonzorgcentrum. In totaal komen er 1.325 laagenergie- en passieve woonunits (appartementen, eengezinswoningen, cohousingunits en kangoeroewoningen) in deze ‘woonwijk van de toekomst’. Tijdens de eerste fase van de werken worden ook twintig handelszaken ingericht, waaronder meerdere horecazaken.

De 106 wooneenheden die vandaag op de markt komen vormen het eerste deel van de in totaal 200 units (159 appartementen en 41 eengezinswoningen) van fase 1, die gebouwd worden rond de jachthaven. Kandidaat-kopers hebben de keuze uit appartementen met één tot vier slaapkamers en woningen met drie of vier slaapkamers. Eind 2022, begin 2023 moeten deze wooneenheden klaar zijn. “Rives Ardentes is zonder enige twijfel een modelwijk op het vlak van duurzaamheid. Niet alleen in België, maar in heel Europa. We bieden verschillende types van appartementen en originele woningen aan vlak bij het water”, zegt François Prüm van Willemen Real Estate.

Rives Ardentes wordt een volledig autoluwe en groene wijk: 80 procent van de beschikbare ruimte wordt omgevormd tot parken, openbare ruimte, tuinen en waterwegen. Het aantal bomen op de site verdubbelt van 500 naar 1.000 en ook het Astridpark wordt uitgebreid. Aan het Coronmeusedok komt een jachthaven met 80 boten en een mooie wandelboulevard. In de ondergrondse parkeergarage van 30.000 m² is een aanzienlijk deel van de plaatsen bestemd voor elektrische voertuigen en deelwagens. Het centrum van Luik is op enkele minuten tijd bereikbaar met het openbaar vervoer en met de boot.

Meer informatie op www.rivesardentes.be

16 maart, 2021 - 10:30

Willemen Real Estate is de afdeling projectontwikkeling binnen de Willemen Groep.

Franki behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep en is gespecialiseerd in de bouw en renovatie van gebouwen en in de burgerlijke bouwkunde.