Recordtempo op werf Corda Campus dankzij Lean

Prev Next

Kumpen steekt momenteel alle handen uit de mouwen om het uitbreidingsproject op de Hasseltse Corda Campus in een recordtempo klaar te krijgen. In slechts 4 maanden tijd moeten hal A en B volledig klaar zijn zodat een 25-tal kleinere bedrijven er na de zomer hun intrek kunnen nemen.

Enkele maanden geleden begon Kumpen aan het deels slopen en renoveren van de laatste productiehal van Philips. Begin april mochten onze Hasseltse collega’s het laatste deel van de betonvloer van hal B storten en ondertussen zijn ze al flink opgeschoten met de staalstructuur, het plafond en de chape. Daarna kunnen de metselwerken starten en zo komen we telkens een stapje dichter bij wat de 'werkplek van de toekomst' moet worden.

Het succes van het bouwtempo ligt in het Lean-plannen. In tegenstelling tot de traditionele manier van plannen, zijn bij Lean Planning alle partijen vanaf het begin betrokken. Ontwerpers, hoofdaannemer, onderaannemers en eventueel leveranciers maken samen de planning op, wat hen toelaat creatieve oplossingen te bedenken voor mogelijke conflicten. Daarnaast zijn transparante communicatie en duidelijke afspraken mede de sleutel tot het succes van Lean.

10 april, 2017 - 12:00

Willemen Construct is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen.