Opleidingscentrum IFAPME in Doornik krijgt vorm

Prev Next

Begin september vorig jaar is in Doornik in aanwezigheid van Rudy Demotte, Minister-President van de Federatie Wallonië-Brussel en burgemeester van Doornik, de eerste steen gelegd voor het nieuwe opleidingscentrum IFAPME dat 7.850 m² ruimte zal bieden. Eind maart betekende voor Kumpen het einde van de funderingswerken en ondertussen is de opbouw van de superstructuur in prefabbeton volop aan de gang.

Het nieuwe gebouw komt als het ware in het midden van een eiland omringd door toegangswegen voor vrachtwagens en wagens. Die 2 diensten komen samen waar zich een landschapachtige parking bevindt voor ongeveer 250 wagens.

Het IFAPME groepeert opleidingscentra die specifieke beroepsopleidingen aanbieden. De architectuur en de opleidingsomgeving moeten nieuwsgierigheid opwekken zodat zowel de leerlingen als de leraren interesse kunnen tonen en voldoening vinden. De ontvangstruimte speelt een cruciale rol in het programma-aanbod: ateliers, opleidingsklassen, administratief centrum, horeca- en conciërgeruimte.

7 juni, 2017 - 08:30

Willemen Construct is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen.