Medewerkers asfaltcentrales wisselen ideeën uit op kennismakingsdag

Prev Next

Donderdagochtend verzamelden 40 werknemers van vier asfaltcentrales van Willemen Infra in JPR Indoor Karting in Sint-Niklaas. Daar vond hun eerste kennismakingsdag plaats. Het doel? De integratie na de fusie in 2018 stimuleren en vooral elkaar beter leren kennen. Eerst brainstormden de teams over onderwerpen als veiligheid en milieu, waarna ze zich konden uitleven in een karting race. 

De dag startte met een koffie en een koffiekoek, waarna de groep in teams werd opgedeeld en de brainstormsessies konden beginnen. “Omdat de werknemers op verschillende asfaltcentrales werken maar wel dezelfde taken uitvoeren, is het interessant hun werk te bespreken en te vergelijken. Op die manier kunnen ze van elkaar leren en het beste van verschillende werelden op elkaar toepassen”, aldus Dirk Christianen, directeur productie asfalt.

In de eerste sessie werden de milieu- en veiligheidsaspecten besproken. Daarna verdeelden ze zich over nieuwe teams en kwamen thema’s aan bod die zeer gericht enkele dagelijkse handelingen op een asfaltcentrale behandelden. Iedere groep verdiepte zich over enkele specifieke kwesties. Tenslotte stelde elk team na de lunch deze kwesties samen met hun voorstellen voor aan de anderen. Uit de brainstormsessies kwamen enkele bruikbare ideeën, waarmee aan de slag kan worden gegaan.

Na deze inspanningen, volgde de ontspanning. De werknemers leefden zich uit tijdens een karting race. Enkelen keken liever van de zijkant toe als supporter. Na de wedstrijd kregen de karters nog een pluim van de instructeur voor het sportieve en veilige rijgedrag. Om de dag mooi af te sluiten kreeg iedereen nog een leuk gadget mee naar huis.

 

25 februari, 2020 - 14:00

Willemen Infra is een toonaangevende, Belgische wegenbouwer met een regionale aanwezigheid in zowel Vlaanderen als Wallonië. Een belangrijke troef is dat we alle aspecten van het bouwproces in eigen beheer hebben. Bovendien schuwt ons team van 1.000 goed opgeleide en ervaren medewerkers weekend- noch nachtwerk om opdrachten tijdig af te werken. Daarnaast zijn we dankzij onze eigen COPRO-gecertificeerde productie- en recyclagesites één van de belangrijkste producenten voor asfalt en wegenisbeton.