Kantoorgebouw Schenker tegen de zomer klaar

Prev Next

Cosimco bouwt sinds 1 september aan een gloednieuw kantoorgebouw voor DB Schenker. Het project wordt opgetrokken langs de E19 in Mechelen-Noord. Er wordt ook een nieuwe en ruimere parking aangelegd voor vrachtwagens en opleggers, die 24/7 beveiligd is dankzij nieuwe omheiningen en bewakingscamera’s. Vandaag werd op de site in de aanwezigheid van Mechels schepen van Economie Wim Jorissen een stand van zaken meegegeven.

Het nieuwe en moderne kantoorgebouw wordt gebouwd tussen de twee bestaande magazijnen. De site wordt uitgerust met een modern waterbehandelings- en verwerkingssysteem met ongeveer 4.000 m² waterdoorlaatbare verharding. De oplevering van de bouwwerken is gepland voor half juni. "Alleen het dak moet er nog op. Het kantoorgebouw van 1.900 m² zal drie verdiepingen tellen. Onze medewerkers moeten er beter en efficiënter kunnen samenwerken. Wij bouwen trouwens veel duurzamer dan de huidige normen opleggen. Een grotere efficiëntie, verbeterde veiligheid en meer duurzaamheid zijn de uitgangspunten”, zegt Ulrich Pütz, managing director bij Schenker.

Vanuit Mechelen-Noord vertrekken dagelijks 32 internationale transporten naar alle landen in Europa. In de Mechelse vestiging van DB Schenker werken 120 mensen.

21 januari, 2015 - 17:00