Innovatief 3D-model voor toekomstig kantoor Kumpen dankzij puntenwolkscanning

Prev Next

Nauwkeurigheid vormt bij een bouwproject één van de sleutels tot succes. Daarom kozen onze collega’s in Hasselt ervoor om het bestaande terrein voor hun nieuwe kantoor met een 3D-laserscanner uit te meten. Dankzij dat type lasertechnologie kunnen ze de omgeving visualiseren die ze daarna o.a. kunnen vergelijken met het plan van de architect.

Een 3D- en puntenwolkscan gaat verder dan het traditioneel inmeten. Van op verschillende standpunten wordt een 360°-scan gemaakt. Die scan duurt slechts een drietal minuten en levert meetresultaten tot 1 à 3 mm nauwkeurig op. Vervolgens worden die data in een speciale software verwerkt die de verschillende standpunten aan elkaar koppelt en zo één puntenwolk creëert. Het resultaat levert een wolk van miljoenen kleine puntjes op die elk hun eigen x-, y-, z-coördinaat hebben. In tegenstelling tot de traditionele meetmethode, zorgt deze technologie vrijwel onmiddellijk voor een uiterst nauwkeurig 3D-model.

17 april, 2018 - 15:00

Willemen Construct is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen.