Gloednieuw op- en afrittencomplex aan Brusselse ring krijgt vliegende fietsbrug

Prev Next

Willemen Infra start dit najaar in opdracht van De Werkvennootschap met grote werken om het op- en afrittencomplex Koningslo aan de Brusselse ring een stuk verkeersveiliger te maken. Onder meer een ‘vliegende’ fietsbrug moet zorgen voor meer veiligheid voor de zachte weggebruikers.

De op- en afritten aan de Tyraslaan en de Medialaan in Vilvoorde krijgen een grondige make-over. De bestaande brug waar het verkeer van de ring overrijdt wordt gerenoveerd om de levensduur ervan aanzienlijk te verlengen. Ook daar wordt volop ingezet op de veiligheid van de zachte weggebruikers. Dé eyecatcher wordt een vliegende fietsbrug die zowel boven de op- en afrit aan de zijde van Grimbergen zal lopen als onder de brug van de ring zal zweven.

Het gehele complex zal veel compacter worden ten opzichte van de huidige situatie. Daardoor ontstaat er meer ruimte voor groen en groenverbindingen. Minder kruispunten zullen er bovendien voor zorgen dat fietsers in de toekomst makkelijk en veilig de bedrijvenzones kunnen bereiken. De op- en afritten onder het fietspad worden dieper uitgegraven en we zorgen ook voor een verbinding met de fietssnelweg R0.

De werken gaan dit najaar van start en zullen iets meer dan een jaar in beslag nemen. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken zullen de rijvakken op de R0 worden versmald zodat er geen capaciteitsverlies is. Als er toch een rijstrook gesloten moet worden, zullen de werken zoveel mogelijk ’s nachts, in het weekend of buiten de spitsuren uitgevoerd worden.

 

26 juni, 2020 - 11:15

Willemen Infra is een toonaangevende, Belgische wegenbouwer met een regionale aanwezigheid in zowel Vlaanderen als Wallonië. Een belangrijke troef is dat we alle aspecten van het bouwproces in eigen beheer hebben. Bovendien schuwt ons team van 1.000 goed opgeleide en ervaren medewerkers weekend- noch nachtwerk om opdrachten tijdig af te werken. Daarnaast zijn we dankzij onze eigen COPRO-gecertificeerde productie- en recyclagesites één van de belangrijkste producenten voor asfalt en wegenisbeton.