Franki Construct krijgt prijs voor veilig werken

Prev Next

Total Optara heeft Franki Construct uitgeroepen tot 'Veiligste aannemer van de maand juni'. Het Total Optara-project omvat de uitbreiding en aanpassing van de bestaande olieraffinaderij en de bouw van een nieuwe solvent de-asfalteringeenheid en een mild hydrocrackingeenheid op de Totalsite in de haven van Antwerpen. De totale capaciteit van de raffinaderij bedraagt 20.500.000 ton aardolie per jaar.

De huidige installatie zet vacuüm residu 1 (VACRES) in de visbreaker eenheid door thermisch kraken om in lichtere producten zoals gasolie, kraakbenzine en gas) en in een minder viskeus residu. Door de nieuwe en aangepaste installaties voorzien door het Optara-project, wordt het vacuüm residu omgezet tot kwalitatief hoogwaardige oliecomponenten. Deze worden dan verder verwerkt in de bestaande installaties.

Het aandeel van Franki Construct in dit project is de bouw van twee elektrische onderstations met bijhorende omgevingsaanleg. Het onderstation is een technisch gebouw waarin transformatoren en inductoren worden geplaatst. Naast ruimtes voor transformatoren en inductoren is er een kabelkelder voorzien, een laagspanningskamer, een controlekamer en GIS-ruimtes. De gebouwen zijn gefundeerd op palen. Via hellende, ter plekke gestorte, funderingsplaten worden de grote kabelbundels vanuit het omliggende terrein, doorheen de kabelkelder, naar de transformatoren gebracht. De structuur bestaat uit prefab balken, kolommen en holle wanden met een maximale hoogte van 10,5 meter, omgeven door metalen sandwichpanelen als gevelbekleding. De verkoopprijs van dit project is 3.100.000 euro. Intussen is Franki Construct gestart met de eerste voorbereidingen voor een tweede project binnen het Total Optara-project. De werken worden uitgevoerd tussen september en februari volgend jaar. Kostprijs: 2 miljoen euro.

We wensen het ganse werfteam (Kevin, Fleur, Hans, Franky en alle arbeiders) proficiat met deze mooie onderscheiding en bedanken hen voor hun dagelijkse inzet en hun bijdrage tot een veilige werkplek.

14 augustus, 2014 - 10:30