Franki Construct en Kumpen vernieuwen viaduct Kiewit

Prev Next

Franki Construct en Kumpen starten op maandag 15 februari met de afbraak van de Philipsbrug over de spoorweg in Kiewit. De oude brug wordt vervangen door een nieuw exemplaar met gescheiden fietspaden en een aparte voetgangersbrug voor treinreizigers. Ook de omgeving onder de brug en het kruispunt met de Corda site in Zonhoven krijgen een grondige make-over.

Het nieuwe viaduct zal in beide richtingen bestaan uit twee rijstroken en een fiets- en voetpad. Onder het viaduct wordt de parkeerzone aan de zijde van Zonhoven vernieuwd. Aan de Hasseltse zijde zal een rotonde met een centrale kiss & ridestrook zorgen voor een vlottere en veiligere verkeersafwikkeling ter hoogte van het station. Boven de spoorweg moet een voetgangersbrug ervoor zorgen dat treinreizigers makkelijk van spoor kunnen wisselen. De rotonde ter hoogte van de Corda site wordt omgevormd tot een ovonde, waardoor bezoekers deze zone makkelijker, veiliger en vlotter kunnen bereiken.

Bijzonder aan dit project is dat de vernieuwing van het viaduct in twee helften zal gebeuren. Eerst wordt vanaf half april tot oktober de westelijke helft van het viaduct afgebroken en opnieuw opgebouwd. Aansluitend start de vernieuwing van de oostelijke kant tot het voorjaar van 2017. Tijdens deze fases zorgen tijdelijke rijstroken ervoor dat verkeer in beide richtingen mogelijk blijft.

Meer info vind je op de website van Agentschap Wegen en Verkeer.

9 februari, 2016 - 16:15