Foto werf R41 Aalst haalt Amerikaans bouwtijdschrift

Prev Next

Een foto van de werf van de Ring rond Aalst heeft het Amerikaanse vaktijdschrift voor de bouw ENR gehaald. Fotograaf Erwin Tecqmenne uit Zele maakte de foto in opdracht van onze groep en is de enige Belg bij de 37 winnaars van de fotowedstrijd. Het prestigieuze tijdschrift ontving bijna 1.100 inzendingen. Bij de selectie hield de jury rekening met onder meer de behendigheid, aandacht voor detail en sterke gevoeligheid voor bouwveiligheid.

De geselecteerde foto nam Erwin Tecqmenne op een oktoberochtend. “De mist in de achtergrond geeft een extra dimensie aan deze foto. Samen met de damp van het warme asfalt ziet het er mysterieus uit”, zegt Tecqmenne. “Ik was aan het wachten op het moment dat deze drie wegenwerkers allemaal in dezelfde richting keken.” Fotograaf Erwin Tecqmenne groeide op in een fotografiefamilie als 5e generatie fotograaf, en is sinds 1988 beroepsfotograaf.

De Ring rond Aalst (R41) wordt momenteel helemaal vernieuwd. Drie gevaarlijke kruispunten krijgen een grondige heraanleg en er komt ook een nieuwe tunnel. De nieuwe Ring zal vlotter en veiliger zijn en meer capaciteit hebben. De werken werden eind augustus 2015 door Franki Construct en Aswebo opgestart. Midden december werd de nieuwe fietstunnel onder de Siesegemlaan feestelijk ingefietst.
 

14 januari, 2017 - 09:30

Willemen Infra is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Aswebo, Aannemingen Van Wellen en de infra-afdeling van Kumpen en is een toonaangevende wegenbouwer en asfalt- en betonproducent.