Elisabethzaal is genomineerd voor prestigieuze RIBA award

Prev Next

De nieuwe Koningin Elisabethzaal in Antwerpen is genomineerd voor de RIBA International Prize, de eerste wereldwijde prijs voor architectuur. Het Royal Institute of British Architects publiceerde een lijst van 62 projecten die kans maken op de prijs. De Elisabethzaal - ontworpen door Simpsonhaugh in samenwerking met Kirkegaard en Bureau Bouwtechniek - is de enige Belgische kanshebber.

De RIBA International Prize is een tweejaarlijkse award gericht op het stellen van een wereldwijde standaard voor architectuur. De gepubliceerde lijst telt in totaal 62 projecten met uiteenlopende functies uit 28 verschillende landen. “De RIBA International List 2018 werpt een licht over ’s werelds beste en meest impressionante architecturale projecten”, zegt RIBA-voorzitter Ben Derbyshire. “De geselecteerde projecten bewijzen dat goed ontworpen gebouwen een betekenisvolle impact kunnen hebben op gemeenschappen, waar in de wereld dan ook. Allen etaleren een visionaire en innovatieve visie.”

Een professionele jury zal een aantal van de geselecteerde projecten bezoeken en vier finalisten kiezen. De winnaar wordt bekend gemaakt in november. De RIBA International Prize wordt dan voor de tweede keer uitgereikt. De eerste editie werd gewonnen door Grafton Architects met een ‘verticale campus’ voor een Peruviaanse universiteit. 

Bekijk hier alle projecten die genomineerd zijn voor de RIBA International Prize. 

12 januari, 2018 - 11:00

Willemen Construct is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen.