Eindfase viaduct Kiewit in zicht

Prev Next

De werken aan het viaduct in Kiewit gaan de eindfase in. Volgens de huidige planning kan de THV Kumpen-Franki Construct de nieuwe brug vanaf eind oktober in beide richtingen volledig openstellen voor het gemotoriseerd verkeer.

Op en rond het viaduct leggen Kumpen en Franki Construct momenteel de laatste hand aan de afwerking. De vernieuwde ventweg aan de kant Hasselt naast het viaduct kreeg begin deze maand een definitieve toplaag asfalt, alsook de ventweg aan de kant van Zonhoven. 

Ook de aanleg van de nieuwe rotonde met kiss-and-ridestrook onder de brug is flink opgeschoten. Aan de kant Hasselt kunnen er na het einde van de werken veertien wagens parkeren, aan de kant Zonhoven is er onder de brug dan ruimte voor dertig wagens. 

De volgende weken krijgen de fietstunnels nog een grondige opfrisbeurt. Momenteel zijn de werken aan de tunnel onder de aansluiting naar de Corda Campus volop aan de gang. Eenmaal afgerond eind oktober wordt de tunnel weer opengesteld voor het fietsverkeer en verhuizen de werken tot zeker begin december naar de tunnel onder de Kempische Steenweg.

10 oktober, 2017 - 11:45

Willemen Construct is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen.