Eerste steen Residentie Guldendal gelegd

Prev Next

Donderdag 23 april hebben burgemeester Bart Somers en schepen van Wonen Greet Geypen samen met Johan Willemen, de gedelegeerd bestuurder van bouwheer Willemen Real Estate, in Mechelen-Zuid de symbolische eerste steen gelegd van Residentie Guldendal. Het nieuwe woon- en stadsvernieuwingsproject komt er op het terrein tussen de Dijk- en de Belgradestraat en Guldendal.

Met 29 gezinswoningen en 39 appartementen vormt Residentie Guldendal een gloednieuwe woonwijk tussen de Leuvense Vaart en de Brusselsesteenweg. De bouw is gestart in de herfst van 2014. Ondertussen worden de contouren van de gelijkvloerse verdiepingen van de woningen duidelijk. Belangrijke troef van het project is de strategische ligging dicht bij zowel het centrum van Mechelen, het station als de oprit van de E19.

De appartementen (100-108 vierkante meter) hebben twee of drie slaapkamers en ruime terrassen. Ze hebben allen een eigen staanplaats en berging in de ondergrondse garage. De appartementen zijn vanuit de parking bereikbaar met een lift. De eigenaars genieten van een gemeenschappelijke tuin, de site zelf is autoluw waardoor er veel ruimte is voor groen.

De woningen hebben een bewoonbare oppervlakte van 180 vierkante meter en tellen vier of vijf slaapkamers. Ze zijn beschikbaar in twee types. Het eerste type telt twee bouwlagen en een inpandige garage. Het tweede type heeft een verdieping meer. De wagen krijgt een plaats in de bovengrondse parkeercluster. De perceeloppervlaktes van de woningen gaan van 157 tot 300 vierkante meter. Elke woning beschikt over een zuidgerichte tuin.

Alle appartementen en woningen worden gebouwd volgens de geldende EPB-normen E70/K40. Zestig procent van de wooneenheden is al verkocht. Verwacht wordt dat het project eind 2016 zal opgeleverd worden.

Verkoopdagen

Het komende weekend (25-26 april) worden verkoopdagen georganiseerd op de werf. Mensen die interesse hebben in het project kunnen zowel zaterdag als zondag van 10 tot 14 uur langskomen en dit zonder afspraak. Op 26 april neemt Residentie Guldendal ook deel aan Nieuwbouwzondag.

Bekijk het verslag van regionale televisiezender RTV.

24 april, 2015 - 14:15