Deze video toont spectaculaire metamorfose van 't Zand

Prev Next

Op zaterdag 1 september werd het nieuwe ’t Zand in Brugge feestelijk geopend. ’s Ochtends werd het plein ingepalmd door de wekelijkse markt, ’s avonds kwamen meer dan 10.000 Bruggelingen genieten van straattheater, muziek en een gratis receptie. Sinds de start van de werken goed anderhalf jaar geleden, waren dagelijks gemiddeld 75 mensen aan de slag op deze werf. Willemen Infra leverde de werf mooi binnen de vooropgestelde timing op.

Het vorige ’t Zand dateerde van 1978 en was aan vernieuwing toe. Willemen Infra (voorheen Aswebo) werd aangesteld als aannemer voor de totale heraanleg van het plein, de bestrating en de riolering. Allereerst werd de oude verharding tot op het beton van de onderliggende tunnel en parking verwijderd. Er werd een nieuwe fundering geplaatst in gewapend beton en ook de waterdichting werd volledig vernieuwd. Het grootste deel van het werk bevond zich dan ook ondergronds.

Het nieuwe plein voor het Concertgebouw, de nieuwe weg die richting Zuidzandstraat loopt en de nieuwe bomenrij langs de horecazaken springen in het oog. In totaal werden ruim 1,3 miljoen stenen in het plein ingepast, 1 kilometer riolering vervangen en 107 bomen aangeplant. Eind maart werden de wegenwerkers van Willemen Infra door de handelaars van de Smedenstraat getrakteerd op een hapje en een drankje om hen te bedanken voor het vlotte verloop van de werken. Deze video geeft een mooi overzicht van de werken die het voorbije anderhalf jaar werden uitgevoerd.

 

3 september, 2018 - 17:15

Willemen Infra is een toonaangevende, Belgische wegenbouwer met een regionale aanwezigheid in zowel Vlaanderen als Wallonië. Een belangrijke troef is dat we alle aspecten van het bouwproces in eigen beheer hebben. Bovendien schuwt ons team van 1.000 goed opgeleide en ervaren medewerkers weekend- noch nachtwerk om opdrachten tijdig af te werken. Daarnaast zijn we dankzij onze eigen COPRO-gecertificeerde productie- en recyclagesites één van de belangrijkste producenten voor asfalt en wegenisbeton.