De Wijnpers genomineerd voor Mies van der Rohe Awards 2015

Prev Next

De Wijnpers, een project van Franki Construct, is een van de kanshebbers voor de Mies van der Rohe Awards 2015. De prijs wordt tweejaarlijks toegekend met als doel om kwaliteitsarchitectuur uit Europa te belonen.

“Het Belvedere Walraevens-gebouw op de site van de school De Wijnpers aan de Mechelsevest in Leuven presenteert zich op een directe en open manier. Het toont zich als het ware als een speelplaats met een raam op de stad”, omschrijft vakblad Architecten het project. In het gebouw bevindt zich een sporthal met drie sportterreinen, douches en kleedruimtes. De bouw nam in totaal twee schooljaren in beslag en heeft ongeveer 4,7 miljoen euro gekost.

Het gebouw werd ontworpen door architecten Kersten Geers en David van Severen. “In tegenstelling tot bij het gebouw van de hogere graden legden ze de speelplaats niet achter maar vóór het gebouw. Onder de speelplaats zit de sportzaal verborgen. Die is zo georiënteerd dat hij maximaal van noorderlicht kan genieten. Het schoolgebouw zelf is een robuust complex met een doordachte sequentie van klaslokalen met uitzicht op de Leuvense skyline”, aldus nog Architecten.

Meer info over de award vind je hier.

3 februari, 2015 - 10:15