Cosimco bouwt nieuwe kantoren voor Colruyt Group

Prev Next

Cosimco bouwt voor Colruyt Group nieuwe kantoren voor de hoofdzetel aan de Edingensteenweg in Halle. Het kantoorcomplex telt vier verdiepingen, een technische verdieping en is onderkelderd. Het nieuwe gebouw beslaat een oppervlakte van 10.500 m² en wordt wind- en waterdicht en met gedeeltelijke afwerking opgeleverd.

De landschapskantoren worden ingepland rond een centrale kern en de bovengrondse structuur wordt opgetrokken in prefab beton kolommen, balken en welfsels. De gevels zijn deels in parament uitgevoerd,  deels in vezelcementbekleding en deels in volkernbeplating. De technische verdieping wordt uitgevoerd in een staalstructuur met stalen sandwichpanelen als gevelbekleding.

Daarnaast omvat het project alle grondwerken, isolatiewerken, dakdichting, aluminium buitenschrijnwerk en zonnewering, tegelwerken en blauwe hardsteenwerken,  riolering, bezettingswerken, trappen enz. Tenslotte wordt een nieuwe betonplaat aangelegd voor de fietsenberging en een parking van ongeveer 6.000 m² in asfalt, betonklinkers en grasdallen.

De werken zijn begin augustus 2014 gestart en lopen tot eind 2015. Cosimco realiseerde eerder al enkele winkels voor Colruyt en Dreamland in o.a. Kontich, Boom, Ninove en Deurne.

26 augustus, 2014 - 14:15