COPRO reikt eerste CO2-bewust certificaat uit aan Willemen Infra

Prev Next

COPRO heeft maandag het allereerste CO2-bewust certificaat volgens Handboek CO2-Prestatieladder 3.1 uitgereikt aan Willemen Infra. “We zijn verheugd om samen met Willemen Infra het certificatieproces volledig te hebben doorlopen en op een positieve manier te kunnen afsluiten met de uitreiking van het allereerste Belgische certificaat”, klinkt het vanuit COPRO.

De CO2-Prestatieladder is een CO2-managementsysteem dat bedrijven aanzet om CO2 te reduceren op zowel structurele wijze, zowel binnen de bedrijfsvoering als in projecten en in de toeleveringsketen. Het wordt in Nederland als aanbestedingsinstrument en voor handhaving gebruikt. Naar aanleiding van het succesverhaal van de CO2-Prestatieladder in Nederland hebben de Vlaamse, Waalse en Brusselse overheden in 2019 besloten om de CO2-Prestatieladder tot 2022 te testen bij een twintigtal grote overheidsopdrachten in de bouwsector. De bedrijven die hun CO2-uitstoot verminderen zullen in de toekomst een grotere kans maken om overheidsopdrachten binnen te halen. COPRO is de eerste Belgische certificatie-instelling die Belgische bedrijven in dit proces kan begeleiden en biedt deze nieuwe dienstverlening aan sinds september 2020.

CEO van COPRO Dirk Van Loo: “We feliciteren Willemen Infra met hun verwezenlijkingen op het vlak van het terugdringen van de CO2-uitstoot op de werkvloer en met het behalen van dit certificaat. We zijn ervan overtuigd dat steeds meer bedrijven de stap zullen zetten naar een onpartijdige bevestiging van het streven naar een lage CO2-footprint. COPRO wil hier graag de rol van onpartijdige instelling opnemen.” Kim De Jonghe, verantwoordelijke duurzaamheidscertificatie bij COPRO treedt haar CEO bij: “Ik ben blij het eerste certificaat te kunnen uitreiken aan een organisatie zoals Willemen Infra en hoop dat zij als toonaangevende speler in de markt een voorbeeld zullen zijn voor andere bedrijven om ook in te zetten op CO2-reductie in de bouw- en infrastructuursector.”

Kurt Kesteloot, algemeen directeur van Willemen Infra, is blij met deze erkenning voor zijn bedrijf: “Door de CO2-Prestatieladder hebben we nu een volledig inzicht in hoeveel CO2 we uitstoten binnen onze organisatie. Als Willemen Infra willen wij onze ecologische voetafdruk zo veel mogelijk verkleinen en hierover communiceren naar onze stakeholders. We hanteren verschillende managementsystemen om ons duurzaamheidsbeleid naar de praktijk te vertalen door het uitwerken van concrete acties op elk van onze werkplekken.”

De uitreiking vond, gelet op de coronamaatregelen, digitaal plaats. Kurt Kesteloot, toont het certificaat, terwijl Dirk Van Loo, Kim De Jonghe, Tom Willemen (CEO Willemen Groep) en Wim Devloo (KVM-manager Willemen Infra) online meekijken.

Meer informatie over de systeemcertificatie van de CO2-prestatieladder: https://www.copro.eu/nl/dienst/systeemcertificatie-co2-prestatieladder

Over COPRO

COPRO is een onpartijdige instelling voor de controle en certificatie van bouwproducten en -uitvoeringen voor de wegenis- en infrastructuursector. Als kwaliteitsbewuste partner voor publieke bouwheren, aannemers, producenten en experten bewerkstelligt COPRO kwalitatieve, veilige en duurzame infrastructuurprojecten.

25 januari, 2021 - 12:00

Willemen Infra is een toonaangevende, Belgische wegenbouwer met een regionale aanwezigheid in zowel Vlaanderen als Wallonië. Een belangrijke troef is dat we alle aspecten van het bouwproces in eigen beheer hebben. Bovendien schuwt ons team van 1.000 goed opgeleide en ervaren medewerkers weekend- noch nachtwerk om opdrachten tijdig af te werken. Daarnaast zijn we dankzij onze eigen COPRO-gecertificeerde productie- en recyclagesites één van de belangrijkste producenten voor asfalt en wegenisbeton.