Bouwen aan Vlaanderen: Nieuw kroonjuweel voor de Edugo-scholen

Prev Next

In september opent in Oostakker de Edugo Arena. Dit project van Cosimco combineert een hedendaagse sporthal met een centrale ontmoetingsplaats. Met behulp van een overdekte ‘glazen straat’ zorgt de nieuwbouw voor een verbinding tussen de verschillende campussen van de Edugo-scholen in Oostakker.

Edugo is een scholengroep van basis- en secundair onderwijs in Oostakker en Lochristi. De scholen in Oostakker hadden nood aan een nieuwe sportinfrastructuur, die er nu komt op de plaats van de voormalige parking, tussen de campussen ‘Glorieux’, ‘De Brug’ en ‘De Toren’.

De sporthal bevat drie terreinen en twee uischuifbare tribunes, die in totaal een capaciteit hebben van duizend personen. Voor de Edugo Arena, een ontwerp van Arks Architecten, sloeg Edugo de handen in elkaar met de stad Gent. Ook de plaatselijke VDK-volleybalploegen kunnen er na de schooluren immers terecht.

Luchtdicht bouwen

“De grootste uitdaging bij dit project zat hem in het feit dat de ruwbouw op veel plaatsen zichtbaar blijft”, aldus junior projectleider Brecht Van de Kerckhove van Cosimco. “Op bepaalde plaatsen zijn er bijvoorbeeld valse plafonds ingebouwd, maar in het ontwerp valt de afwerking zoveel mogelijk samen met de ruwbouw. Om dit op te lossen, hebben we veel met prefab beton gewerkt. Ook luchtdicht bouwen was belangrijk met het oog op de duurzaamheid van het gebouw.”

De Edugo Arena wordt gebouwd naast het huidige zwembad. Op het gelijkvloers vinden we verder een foyer met een ontvangstbalie en onder meer ook een vergaderzaal, een kleedblok en bergingen. Op de eerste verdieping bevinden zich de cafetaria, de VIP-ruimte en enkele administratieve en technische lokalen.

Bron: Bouwen aan Vlaanderen

7 augustus, 2014 - 11:45