Bouw IFAPME in Doornik schakelt versnelling hoger met Lean

Prev Next

Begin december vond bij Kumpen de eerste Lean Planning-sessie in Wallonië plaats. Op de werf van het toekomstige opleidingscentrum IFAPME in Doornik schakelen ze samen met Franki het bouwproces daarmee een versnelling hoger. Binnen ruim drie maanden moet dit Waalse centrum voor beroepsopleidingen volledig klaar zijn.

Om de bouwwerken van het gebouw van 7.850 m² optimaal verder te plannen, gaan Kumpen en Franki volgens de Lean-methode verder. Eerst hebben ze alle betrokken partners een korte toelichting over Lean Planning gegeven zodat het hele proces vlot zou verlopen. Vervolgens hebben alle partijen hun werk per dag in kaart gebracht. Voortaan zullen alle ploegbazen samen met onze werfleiders elke ochtend een kwartier de tijd nemen om de planning door te nemen en naar eventuele oplossingen en verbeterpunten te zoeken. Lean werken verhoogt niet alleen de betrokkenheid van alle werknemers, maar zorgt er ook voor dat de juiste mensen op het juiste moment en op de juiste plaats aan het werk zijn.

19 december, 2017 - 08:45

Willemen Construct is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen.