Koningin Elisabethzaal ruimt plaats voor Elisabeth Center Antwerp

Prev Next

Willemen is in juni gestart met de bouw van het Elisabeth Center Antwerp. Het gebouw komt in de plaats van de wereldberoemde Koningin Elisabethzaal, die werd afgebroken. De nieuwe concert- en congreszaal zal worden uitgerust met de modernste faciliteiten en technische voorzieningen.

Het Elisabeth Center Antwerp wordt een ideale omgeving voor klassieke muziek, maar ook pop, rock, wereldmuziek en musicals krijgen er een plaats. De capaciteit van de nieuwe zaal varieert tussen de 1.825 en 2.000 plaatsen. Het congrescentrum krijgt er twee grote zalen bij: 550 vierkante meter op het gelijkvloers en 450 vierkante meter op de eerste verdieping. (Inter)nationale congressen zullen er hun deelnemers op een kwalitatieve en hedendaagse manier kunnen verwelkomen. Het Elisabeth Center Antwerp wordt ook de thuishaven van de Filharmonie.

Het ontwerp komt van de hand van het Britse architectenbureau Ian Simpson in samenwerking met Kirkegaard Associates uit Chicago en studie- en adviesbureau Bureau Bouwtechniek uit Antwerpen. De THV Elisabeth staat in voor de bouw en afwerking van het project en bestaat uit Willemen, Heijmans en Verstraete & Vanhecke.

www.elisabethcenter.be

19 mei, 2014 - 12:30