1ste leerjaar ontdekt Techniek bij Kumpen

Prev Next

Gisterenvoormiddag zijn de leerlingen van het eerste leerjaar van de stedelijke basisschool De Spr@nkel in Spalbeek spelenderwijs Techniek komen ontdekken. Zo zagen ze niet alleen de 3D-printer in actie, maar ook de plasma-snijbrandtafel die allerhande metalen tot bruikbaar materiaal kan omtoveren.

Het bezoek is het vervolg op de workshop die een groep leerkrachten lager onderwijs begin mei bij Kumpen kwamen volgen en heeft tot doel leerlingen hun technisch talent al vroeg te laten ontdekken zodat ze hun latere studiekeuze hier beter op kunnen afstemmen. Bedrijven hebben vandaag immers meer dan ooit nood aan goed geschoold (technisch) personeel.

Ontdek Techniektalent is een initiatie van de Provincie Limburg, dat talent voor Techniek & Wetenschap bij kinderen uit het gewone en buitengewone kleuter- en basisonderwijs stimuleert. Met projectpijlers als de techniekmobiel en het LEGO Education-netwerk, dat Kumpen trouwens elk jaar ondersteunt, willen ze de passie voor Techniek en Wetenschap aanmoedigen in de vertrouwde schoolomgeving.

Daarnaast zet Ontdek Techniektalent sterk in op de ontwikkeling van lespakketten en methodieken volgens het STEM-curriculum (Science, Technology, Engineering & Mathematics), waar onderzoekend en ontwerpend leren centraal staan. Met STEM@work gaan ze nog een stapje verder in de ondersteuning van leerkrachten en binnen de bedrijfswereld wordt het initiatief alvast warm onthaald. Samen met meer dan 10 andere bedrijven in Limburg stelde Kumpen zich kandidaat als ambassadeur voor STEM@work.

Door ons te engageren voor dit project willen wij tonen dat het bedrijfsleven en het onderwijs complementair met elkaar moeten leren omgaan. Samen leren, samen leven en samen werken, maar vooral kennis met elkaar delen, daar staan we voor
Kumpen HR-manager Marco Inglese

15 juni, 2017 - 12:00

Willemen Construct is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen.