Nouvelles (638)

638 articles
16/09/2021 - 11:30

Het internationale onderzoeksproject BIMy waar Willemen Construct nauw bij betrokken is, is woensdag bekroond met de ITEA Award of Excellence for Innovation. Met de prijs lauwert ITEA, de Eureka-cluster voor software-innovatie, de meest uitmuntende software-innovatieprojecten in 2020-2021. “BIMy heeft aangetoond hoe je een digitaal model van een stad maakt en hoe je dat model voor verschillende doeleinden kunt gebruiken”, klinkt het vanuit ITEA.

13/09/2021 - 12:00

Ook in Paal-Tervant wordt de brug over het Albertkanaal vervangen door een nieuwe hogere brug. Hoewel de hoofdwerken ter hoogte van de kanaaloevers reeds begin vorig jaar zijn gestart, komen de werken met de afbraak van de oude brug afgelopen weekend nu echt in een stroomversnelling.

10/09/2021 - 09:15

Ce mercredi matin, nous avons procédé à l'inauguration de l’extension de l’Institut Frans Fischer à Schaerbeek en présences de Cécile Jodogne - Bourgmestre, Vincent Vanhalewyn - Echevin Travaux Publics et Michel De Herde - Echevin des écoles et des crèches.

03/09/2021 - 15:30

Vrijdag is de nieuwe brug over het Albertkanaal in Beringen in gebruik genomen. De bouw van deze brug kadert in het project van De Vlaamse Waterweg om de doorvaarthoogte van alle bruggen over het Albertkanaal te verhogen tot 9,10 meter. Met haar 175 meter is de nieuwe brug in Beringen de langste van allemaal.

24/08/2021 - 10:15

Vorige maand werd de nieuwe Bergwijkbrug over de Ringvaart in Merelbeke naar haar definitieve locatie geschoven en daar door Franki Construct vakkundig op haar plaats gelegd. Nu is ook de video die dit huzarenwerk in beeld brengt, klaar.

17/08/2021 - 10:45

Willemen Infra start deze week voor De Werkvennootschap met de bouw van twee nieuwe fietsbruggen over de R4-west in Evergem. De Zandekenbrug verschijnt in Kluizen aan het kruispunt met de Hoogstraat, de Hultjenbrug komt er aan het Ovaal in Wippelgem. Onder het Ovaal komen ook drie nieuwe fietstunnels. De werken zullen ongeveer een jaar duren.

05/08/2021 - 12:00

De werken aan het turboverkeersplein in Oostakker gaan vooruit. Begin deze week ging de volgende fase in, waarbij de noordelijke bocht van het verkeersplein wordt aangelegd. Deze tweede fase duurt tot eind oktober 2021.

01/07/2021 - 10:00

L'ensemble des travaux de la nouvelle écluse de Vive-Saint-Bavon sont terminés. L'écluse proprement dite a été mise en service durant l'été 2020, après quoi la deuxième phase du projet a débuté : la construction d'un batardeau perpendiculaire à la Lys, l'aménagement d'un mur de quai en rive droite et la démolition de l'ancienne écluse. Désormais, ces travaux sont à leur tour achevés.

28/06/2021 - 11:45

Le week-end dernier, le pont des Trois Fontaines, qui marque la limite entre Drogenbos et Leeuw-Saint-Pierre, a rejoint son emplacement définitif sur le canal Bruxelles-Charleroi. Ce pont en arc de 600 tonnes, en acier, mesure 74 mètres de long et plus de 17 mètres de large.

28/06/2021 - 11:30

Belangrijke mijlpaal voor de nieuwe brug in Oelegem (Ranst): dit weekend werd de nieuwe stalen boogbrug van het montageterrein naar haar definitieve locatie gevaren en op haar plaats gelegd. De afgelopen weken werd de nieuwe brug samengesteld op een montageterrein langs het Albertkanaal. De vervanging van deze brug kadert in het project om de doorvaarhoogte van de bruggen over het Albertkanaal te verhogen om zo het vervoer over water te stimuleren.

28/06/2021 - 11:15

Le vieux pont en béton sur le canal Albert à Kuringen (Hasselt) a vécu. Il a été démoli ce dimanche en utilisant la même technique que celle qui a servi pour la destruction des ponts de Lummen et de Meerhout-Vorst. Une fois de plus, cette méthode de travail a été couronnée de succès et la démolition a été effectuée en un temps record. Le remplacement de ce pont s'inscrit dans le cadre du projet visant à augmenter la hauteur libre des ponts sur le canal Albert afin de stimuler le transport par la voie d'eau.

24/06/2021 - 16:00

Donderdagmorgen is de nieuwe stalen tuibrug aan de Herenthoutseweg in Herentals opengesteld voor het verkeer. De herbouw van deze brug kadert in het project om de doorvaarhoogte van de bruggen over het Albertkanaal te verhogen om zo het vervoer over water te stimuleren.

21/06/2021 - 16:30

Willemen Construct fait partie de l’équipe de construction sélectionnée par la chaîne publique VRT pour la construction de son tout nouveau siège. Willemen Construct se charge de la mission en collaboration avec l’entrepreneur Jan De Nul Group, le groupe EEG des technologies de construction, les bureaux d’architecture OFFICE Kersten Geers, David Van Severen, Jaspers-Eyers Architects et Bureau Bas Smets, les bureaux d’ingénierie Tractebel et CES et le fabricant de studios de télévision et de radio Ideal Acoustics. Sous le nom de « VRT Morgen », ils ont uni leurs forces pour réaliser ensemble le nouveau projet de construction.

18/06/2021 - 15:15

Het toekomstige woonproject Asperre langs het Aspergeveld in Mechelen heeft zijn bouwvergunning beet. Asperre maakt deel uit van woonwijk Papenhof – De Hofkes die we vijf jaar geleden opleverden. Ook nu kiest IGEMO voor een samenwerking met Willemen Construct en Willemen Real Estate. De werken starten na de zomer op.

14/06/2021 - 12:15

In Torhout heeft Willemen Infra zaterdagvoormiddag een nieuwe fietstunnel onder de spoorweg geschoven. De tunnel maakt deel uit van Spoor 3, de toekomstige fietssnelweg tussen Torhout en Lichtervelde.

Pages