Willemen gaat nieuw politiecommissariaat in Oostende bouwen

Prev Next

De bouw van het nieuwe politiecommissariaat van Oostende werd toegewezen aan de THV Willemen-Democo. Het gaat om een DBF-opdracht. Dat betekent dat de THV instaat voor het ontwerp, de bouw en de financiering van het project. Het politiecommissariaat wordt vanaf de ingebruikname voor 30 jaar verhuurd aan het Autonoom Gemeentebedrijf Grond- en Bouwbeleid (AGGB), dat het gebouw op zijn beurt verhuurt aan de Lokale Politie Oostende.

Een nieuw en functioneel politiecommissariaat voor de lokale politie van Oostende drong zich op. Het AGGB werkte samen met Farys / TMVW, waarbij een onderhandelingsprocedure met Europese bekendmaking werd doorlopen volgens het ‘Design, Build and Finance’-principe. Na een huurperiode van 30 jaar worden het gebouw en de grond eigendom van het AGGB.

De nieuwbouw komt in de Lijndraaiersstraat ter hoogte van de Luftschutzbunker, centraal tussen het Mercatordok en het Maria-Hendrikapark. Voor het ontwerp werkte de THV samen met Architectenbureau Van Acker & Partners en De Smet Vermeulen architecten. Het wordt een vrijstaand kantoorgebouw, waarbij alvast rekening werd gehouden met een eventuele aanbouw. Het wordt ook een duurzaam en energievriendelijk gebouw met warmtepompen en zonnepanelen en de parking van de dienstvoertuigen krijgt een groendak. Die is trouwens strategisch gepositioneerd om op het terrein vlot aan- en afrijden te garanderen.

Het nieuw politiecommissariaat moet alle diensten, met uitzondering van de gedecentraliseerde wijkcommissariaten, samenbrengen onder hetzelfde dak.
 

22 februari, 2017 - 10:00

Willemen Construct is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen.