Bouw distributiecentrum Domus Logistics gaat van start

Prev Next

Langs de Domuslaan in Olen is woensdag het startschot gegeven voor de bouw van een gloednieuw distributiecentrum voor Domus Logistics door Cosimco. Dat gebeurde in aanwezigheid van vice-eersteminister en minister van Werk Kris Peeters en burgemeester Seppe Bouquillon. Ook de twee medewerkers van Domus met de langste staat van dienst staken de eerste spade mee in de grond.

Domus Logistics is het logistieke zusterbedrijf van CASA International en baat al sinds geruime tijd een distributiecentrum uit in Heultje, van waaruit jaarlijks duizenden vrachtwagens worden uitgestuurd naar 540 CASA-winkels in 10 landen. Omdat het centrum in Heultje zijn capaciteitslimiet bereikt heeft en een uitbreiding door plaatsgebrek niet mogelijk is, zal het vervangen worden door het nieuwe centrum in Olen. Alle 100 medewerkers verhuizen mee naar de nieuwe locatie.

Het nieuwe centrum zal een oppervlakte hebben van 50.000 m² en plaats bieden aan 65.000 pallets. De bouw van het distributiecentrum vergt een investering van 35 miljoen euro. Door de komst van het distributiecentrum zullen per jaar 5.000 vrachtritten uitgespaard worden. Dat is niet alleen voordelig voor het milieu, maar ook voor de verkeersdruk in en rond Olen. Bovendien zal het nieuwe centrum heel wat extra jobs creëren.

24 februari, 2016 - 15:45