Nouvelles (739)

246 articles
19/04/2024 - 10:30

Hier, la quatrième édition du Bouwrun by Willemen s'est déroulée sur le domaine de Sport Vlaanderen à Hofstade. Avec 150 équipes de 3 coureurs au départ et 100 autres personnes qui se sont jointes au dîner pédestre, il s'agissait d'une édition record. Grâce à la bonne collaboration entre l'organisateur Sportero, Willemen et les sponsors de l'événement, nous avons pu faire don de 3 000 euros à notre association caritative Moeders voor Moeders.

27/10/2023 - 09:15

À l'occasion de la Journée de l'entreprise durable (Dag Duurzaam Ondernemen), Voka a remis à Willemen Groep le certificat SDG Champion. Nous avions déjà obtenu ce statut en juin, mais nous avons maintenant reçu officiellement le certificat en reconnaissance de nos efforts pour rendre notre modèle d'entreprise plus durable sur la base des objectifs de développement durable (ODD) des Nations unies. En tant qu'entreprise de construction de premier plan, cela confirme notre engagement en faveur de la durabilité et de la responsabilité sociale.

23/10/2023 - 11:30

Le 7 décembre 2023, les Belgian Construction Awards, une initiative de Batichronique, seront décernés pour la quatrième fois. Les "Oscars de la construction" visent à mettre en lumière et à récompenser le savoir-faire du secteur de la construction. La cérémonie de remise des prix donne la parole à des personnes, des projets et des entreprises prometteurs, créatifs et innovants. Notre président Tom Willemen a été nominé dans la catégorie "Homme de l'année".

17/10/2023 - 10:45

La première pierre symbolique a été posée ce matin sur le site du Renoir à Evere par Nawal Ben Hamou (Secrétaire de la Région de Bruxelles-Capitale au Logement et à l'Egalité des Chances), Bieke Comer (Présidente de la Société du Logement de la Région de Bruxelles-Capitale), Mathieu Vervoort (Président d'Everecity) et Ridouane Chahid (Bourgmestre intérimaire d'Evere, PS). Franki et Willemen Construct travaillent ensemble depuis janvier sur le projet d'Everecity et de la Société du Logement de la Région de Bruxelles-Capitale (SLRB), qui comprendra six bâtiments pour un total de 166 unités résidentielles et se situe entre le quartier Germinal et le cimetière de Bruxelles, au cœur des quartiers centraux d'Evere. Renoir s'inscrit dans la dynamique durable qu'Everecity développe depuis plusieurs années.

12/10/2023 - 11:00

Met “Speech for a melting statue” heeft het Belgo-Congolese filmcollectief Faire-Part de Cedric Willemen Award gewonnen. Die werd op woensdag 11 oktober in het Mechelse kunstencentrum nona uitgereikt. In hun werk vertellen ze verhalen over Brussel, Kinshasa en de complexe relatie tussen beide. Het ensemble wint een geldprijs van 2.500 euro. De Cedric Willemen Award ontstond in 2015 naar aanleiding van het overlijden van de jonge filmstudent Cedric Willemen.

03/10/2023 - 16:15

De officiële eerste steen van het nieuwe VRT-huis aan de Reyerslaan is gelegd. Dat gebeurde woensdagvoormiddag onder het goedkeurend oog van VRT-CEO Frederik Delaplace en voorzitter van de Raad van Bestuur Frieda Brepoels. Ook Vlaams minister-president Jan Jambon, Brussels minister-president Rudi Vervoort en Vlaams minister van Media Benjamin Dalle woonden de eerstesteenlegging bij. De komst van de nieuwbouw is een belangrijke stap voor VRT, die volop inzet op innovatie in mediaproductie en technologie. De werken die uitgevoerd worden door de TM VRT Morgen (Willemen Construct, Jan De Nul en EEG) schieten goed op. Het is de bedoeling dat VRT er in 2026 zijn intrek neemt. 

12/06/2023 - 11:45

Willemen Groep heeft als toonaangevend bouwbedrijf haar toewijding aan duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid bevestigd. De VCDO evaluatiecommissie van Voka KvK Mechelen-Kempen kende ons voor het zesde jaar op rij het VCDO-certificaat (Voka Charter Duurzaam Ondernemen) toe. En wat meer is, we behaalden ook de status van SDG Champion door de verduurzaming van ons businessmodel aan de hand van de SDG’s.

21/04/2023 - 11:15

Op donderdag 20 april vond de derde editie van de Bouwrun by Willemen plaats. Met 136 teams van drie lopers die aan de start kwamen, kenden we een mooie opkomst en deden we beter dan de 107 teams van vorige editie. Nog eens een vijftigtal mensen kwamen supporteren of sloten aan voor het walking dinner.

17/04/2023 - 16:30

Willemen Groep a vendu ses activités luxembourgeoises afin de se concentrer davantage sur le marché belge. Les activités de construction ont été vendues au groupe français Léon Grosse. L’activité de développement a été reprise par Monsieur Paulo Carmo, un promoteur immobilier luxembourgeois qui était déjà actionnaire minoritaire.

16/12/2022 - 15:30

Gisterennamiddag mocht bewoner Sven in aanwezigheid van de Genkse burgemeester Wim Dries (CD&V) en de Zonhovense burgemeester Johny De Raeve (Open Vld) de eerste steen leggen van de tweede fase van de vernieuwing van de Genkse campus van zorgaanbieder Ter Heide. Deze fase houdt de creatie in van 10 nieuwe residenties verdeeld over 3 verschillende woonbuurten in Genk en Zonhoven. Willemen Construct startte de werken in opdracht van intercommunale IGL in augustus en het ontwerp van de hand van Dierendonckblancke architecten moet op 18 maanden gerealiseerd worden.

16/12/2022 - 11:15

Gisteren werd op de site NorthCity in Haren het project Middelweg ingehuldigd in aanwezigheid van Brussels burgemeester Philippe Close. Deze realisatie van Willemen Construct in opdracht van Inclusio omvat 123 betaalbare huurwoningen. De voormalige opslagplaatsen en kantoren van Prémaman/Orchestra zijn vervangen door ruimtes voor kmo's (ingehuldigd in maart 2022 door Futurn en citydev.brussels) en vandaag door nieuwe woningen die in beheer zijn gegeven aan sociale verhuurkantoren

01/12/2022 - 16:00

Gisteren was het feest in Sint-Niklaas. Het volledig vernieuwde woonzorgcentrum Het Hof is er officieel ingehuldigd. Willemen Construct renoveerde het bestaande WZC in opdracht van Woonzorg Samen Ouder en realiseerde een nieuwbouw aan het huidige gebouw. Na deze grondige herconditionering en modernisering is het gebouw klaar voor de toekomst

24/10/2022 - 13:00

De voorbije jaren gaven Franki en Willemen Construct Westland Shopping in Anderlecht samen een volledige metamorfose. Daarmee is één van de eerste winkelcentra van ons land is opnieuw helemaal klaar voor de toekomst. En dat werd donderdag gevierd met een officiële inhuldiging.

21/09/2022 - 11:00

Na de stedenbouwkundige vergunning werd donderdag ook de milieuvergunning toegewezen voor de bouw van het nieuwe gebouw voor de Vlaamse publieke omroep VRT in het toekomstige Mediapark aan de Reyerslaan in Brussel. Het consortium VRT Morgen, waar Willemen Construct deel van uitmaakt, start de werken in november. Die zullen in totaal vier jaar in beslag nemen.

16/09/2022 - 10:30

Vandaag start de Week van de Mobiliteit. Willemen Groep is al tien jaar een trouwe deelnemer en zet ook zelf tal van acties op om zijn medewerkers #goedopweg te zetten. Zo organiseren we een fotowedstrijd en een ‘kilometerchallenge’ voor wie te voet of met de fiets komt werken en testen we de mobiliteitskennis van onze medewerkers met een quiz.

Pages