Week van de Mobiliteit: Willemen Groep neemt voor 10de jaar op rij deel

Prev Next

Vandaag start de Week van de Mobiliteit. Willemen Groep is al tien jaar een trouwe deelnemer en zet ook zelf tal van acties op om zijn medewerkers #goedopweg te zetten. Zo organiseren we een fotowedstrijd en een ‘kilometerchallenge’ voor wie te voet of met de fiets komt werken en testen we de mobiliteitskennis van onze medewerkers met een quiz.

Het verkleinen van onze CO2-voetafdruk is een belangrijk speerpunt van onze bedrijfsstrategie. Daarom nemen we sinds 2013 elk jaar opnieuw deel aan de Week van de Mobiliteit (voorheen Car Free Day). “Tijdens de Week van de Mobiliteit vorig jaar hebben we in samenwerking met DriveOlution onze medewerkers bevraagd over hun persoonlijke mobiliteit. In onze evolutie naar een duurzame en veilige mobiliteit, willen we immers zoveel mogelijk rekening houden met de wensen van onze medewerkers en met wat er leeft in de organisatie. Het resultaat van deze audit werd in een SWOT-analyse gegoten en gekoppeld aan een actieplan”, zegt vlootverantwoordelijke Erik.

Dat actieplan focust onder meer op de meer dan 1.400 voertuigen in de vloot van Willemen Groep. Erik: “Het zuiniger en milieuvriendelijker maken van ons wagenpark is een absolute prioriteit: jaar na jaar neemt het aantal plug-in hybride en volledig elektrische voertuigen in onze vloot toe. Van de nieuwe wagens die worden aangekocht, zijn meer dan de helft plug-in hybride of volledig elektrisch.”

Uitbreiding laadpalennetwerk

“Maar het gaat verder dan dat alleen. Sommige van onze vestigingen stellen elektrische poolwagens ter beschikking voor bepaalde verplaatsingen. En ook het aantal laadpalen werd gevoelig uitgebreid. De elektriciteit voor deze laadpalen wordt zoveel mogelijk geleverd door zonnepanelen”, aldus Erik.

Tegelijkertijd wordt een plan uitgerold om het via mobiele laadpalen mogelijk te maken om ook op werven te laden. Franky, duurzaamheidsmanager: “In het atelier van Willemen Infra in Drongen werden in 2021 de eerste twee stevige, mobiele frames ontwikkeld die bestand zijn tegen veelvuldige verplaatsingen en werfgebruik. Vorige maand werden er nog eens 20 mobiele frames bijgemaakt om te gebruiken op onze werven. Ze moeten er voor zorgen dat de transitie naar elektrisch rijden ook voor ons werfpersoneel vlot kan verlopen.”

 

16 Septembre, 2022 - 10:30