Vernieuwde Medialaan opnieuw open voor verkeer

  • Op- en afrittencomplex Medialaan
  • Medialaan vernieuwd
  • Willemen Infra aan de slag
Prev Next

Sinds 1 april is de Medialaan in Vilvoorde vanaf de rotonde met de Koning Boudewijnlaan tot de aansluiting met de op- en afritten opnieuw open voor verkeer. Dit stuk van de Medialaan werd vernieuwd als onderdeel van de herinrichting van het op- en afrittencomplex van R0 van de Medialaan en de Tyraslaan.

Willemen Infra vernieuwt sinds maart 2021 in opdracht van De Werkvennootschap het op- en afrittencomplex van de R0 aan de Medialaan en de Tyraslaan. Daarnaast renoveren we ook de R0-brug, en zorgen we er tegelijk voor dat de actieve weggebruiker dankzij een ‘vliegende’ fiets- en voetgangersbrug veilig en vrij kan oversteken. In fase 2 van het project is de Medialaan ook vernieuwd, waardoor de doorgang sinds 19 maart afgesloten was voor gemotoriseerd verkeer.

Make-over op twee weken tijd

Het vernieuwen van de Medialaan was een echt huzarenstukje. We verdubbelden niet alleen de capaciteit met twee rijstroken naar de brug van de ring, maar zorgden ook telkens voor een aparte afslagstrook naar de binnen- en buitenring. Daarnaast werd in het verlengde van de ‘vliegende’ fiets- en voetgangersbrug de fietssnelweg doorgetrokken tot aan de fietsverbinding met de Poststraat en Park Drie Fonteinen. Zo komt er een nieuwe en veiligere oversteekplaats voor de actieve weggebruiker. Tegelijkertijd bouwden we een ecopassage voor dieren dwars onder de Medialaan door. Samen met de aanleg van riolering was het dus een hele prestatie om dit op twee weken tijd klaar te spelen.

Eindafwerking uitgesteld

De opening van de Medialaan was normaal voorzien voor maandagochtend 4 april, na de eindafwerking van de rijweg. Maar omwille van het plotse koudefront kan de 3 centimeter toplaag asfalt en marketing nu niet uitgevoerd worden.

Sinds 31 maart zijn de onderlagen in asfalt aangelegd. De finale toplaag en rijwegmarkering zijn uitgesteld naar september, op het einde van het project. De Medialaan wordt dan tijdelijk afgesloten, tegelijkertijd met het plaatsen van de brugdelen voor de fietssnelweg over de op- en afrit. Zo kan dit zonder extra hinder voor het verkeer.

 

4 Avril, 2022 - 15:15

Willemen Infra est un constructeur de routes belge de premier plan, avec une présence régionale en Flandre et en Wallonie. Un atout important est que nous contrôlons tous les aspects du processus de construction. En outre, nos 1 000 collaborateurs formés et expérimentés n’hésitent pas à travailler le week-end ou la nuit pour achever leurs missions dans les délais. Par ailleurs, grâce à nos propres sites de production et de recyclage certifiés COPRO, nous sommes l’un des principaux fabricants d’asphalte et de béton de route.