Opleidingsdag wijst opnieuw op belang van veilig werken

Prev Next

Na een jaartje afwezigheid door je-weet-wel-wat verzamelden de bouwvakkers en werfleiders van onze bouwbedrijven vanmorgen in Thomas More Campus Geel voor de inmiddels 11de editie van hun opleidingsdag. Het thema van de dag was voetbal, het centrale onderwerp traditiegetrouw veiligheid.

Iedereen - onze medewerkers, onderaannemers, leveranciers, partners - elke dag opnieuw veilig thuis laten komen. Dát is onze veiligheidsambitie. Daarom stellen we onder het motto ‘Go For Zero’ alles in het werk om (arbeids)ongevallen te voorkomen. Want elk ongeval is er één te veel.

De opleidingsdag is een belangrijk instrument om onze medewerkers elk jaar opnieuw te wijzen op het belang van veilig werken. Behalve de theorie krijgen ze op deze dag de kans om de opgedane kennis tijdens workshops om te zetten in de praktijk. De workshops handelden dit jaar over go’s en no go’s, het correct gebruik van de persoonlijke beschermingsmiddelen, Checkin @work en het melden van incidenten via onze eigen daarvoor ontwikkelde app. Want elk (bijna-)ongeval moet gemeld worden. De dag werd afgesloten met een vrolijke noot onder begeleiding van comedian Joost Van Hyfte. 

CEO Tom Willemen: “Binnen onze groep is iedereen verantwoordelijk voor veiligheid. Bovendien kan elk ongeval vermeden worden. Opleidingsdagen zoals deze gebruiken we om hier elk jaar opnieuw de aandacht op te vestigen en om onze mensen op de werf te motiveren om actie te ondernemen wanneer ze een potentieel risico vaststellen. Iedereen na iedere werkdag weer veilig thuis laten komen, is immers onze belangrijkste missie.”

Onze groep zet sinds jaren via interne campagnes in op het vermijden van arbeidsongevallen (‘Go For Zero’ en ‘On The Road To Safety’) én op het vermijden van ongevallen van en naar het werk (‘Safe Forward’). De opleidingsdag, die wordt georganiseerd door onze preventiedienst in samenwerking met onze bouwbedrijven en HR, staat dan ook niet toevallig elke editie opnieuw in het teken van veilig werken.

 

9 Février, 2022 - 16:15