Werken aan turboverkeersplein gaan nieuwe fase in

Prev Next

De werken aan het turboverkeersplein in Oostakker gaan vooruit. Begin deze week ging de volgende fase in, waarbij de noordelijke bocht van het verkeersplein wordt aangelegd. Deze tweede fase duurt tot eind oktober 2021. 

De werken aan het drukke verkeerspunt aan Euro-Silo voor de aanleg van het eerste turboverkeersplein in België, gingen in februari van start. Willemen Infra bouwt nog tot eind volgend jaar in opdracht van De Werkvennootschap op de ring rond Gent aan deze geavanceerde variant van de klassieke rotonde, met drie rijstroken en slimme verkeerslichten. Een primeur voor ons land. De aanleg van het verkeersplein gebeurt in 8 verschillende fasen. 

Tot eind oktober bouwen we de noordelijke bocht van het turboverkeersplein en plaatsen we de nieuwe verkeerslichten op dit gedeelte. Daarnaast leggen we de rijstroken aan voor het verkeer van Destelbergen richting Zelzate. Dit gebeurt vanaf 500 meter voor het kruispunt aan Euro-Silo tot aan de Kleemstraat. Het verkeer zal hier na afloop van de werken via een afslagstrook (bypass) richting Zelzate kunnen rijden. 

Geen hinder voor verkeer, fietssnelweg opnieuw open

Ook tijdens de tweede fase van de werken blijven alle verkeersrichtingen open. Er zijn geen omleidingen voorzien. Het verkeer zal er, net zoals vandaag, via versmalde rijstroken rijden. Voor het verkeer van Destelbergen richting Gent en Zelzate leggen we tijdelijke rijstroken aan om een vlotte doorstroming te garanderen. En er is ook goed nieuws voor de fietsers, want de fietssnelweg (F40) langs de R4 aan het kruispunt aan Euro-Silo is terug open. Tijdens de werken kan je van Gent naar Zelzate en omgekeerd fietsen zonder hinder en onveilige verkeerssituaties.

Bekijk hoe je rijdt tijdens de werken van fase 2.  

Meer info:  www.R4WO.be/turboverkeersplein

 

5 Août, 2021 - 12:00

Willemen Infra est un constructeur de routes belge de premier plan, avec une présence régionale en Flandre et en Wallonie. Un atout important est que nous contrôlons tous les aspects du processus de construction. En outre, nos 1 000 collaborateurs formés et expérimentés n’hésitent pas à travailler le week-end ou la nuit pour achever leurs missions dans les délais. Par ailleurs, grâce à nos propres sites de production et de recyclage certifiés COPRO, nous sommes l’un des principaux fabricants d’asphalte et de béton de route.