Medewerkers asfaltcentrales wisselen ideeën uit op kennismakingsdag

Prev Next

Donderdagochtend verzamelden 40 werknemers van vier asfaltcentrales van Willemen Infra in JPR Indoor Karting in Sint-Niklaas. Daar vond hun eerste kennismakingsdag plaats. Het doel? De integratie na de fusie in 2018 stimuleren en vooral elkaar beter leren kennen. Eerst brainstormden de teams over onderwerpen als veiligheid en milieu, waarna ze zich konden uitleven in een karting race. 

De dag startte met een koffie en een koffiekoek, waarna de groep in teams werd opgedeeld en de brainstormsessies konden beginnen. “Omdat de werknemers op verschillende asfaltcentrales werken maar wel dezelfde taken uitvoeren, is het interessant hun werk te bespreken en te vergelijken. Op die manier kunnen ze van elkaar leren en het beste van verschillende werelden op elkaar toepassen”, aldus Dirk Christianen, directeur productie asfalt.

In de eerste sessie werden de milieu- en veiligheidsaspecten besproken. Daarna verdeelden ze zich over nieuwe teams en kwamen thema’s aan bod die zeer gericht enkele dagelijkse handelingen op een asfaltcentrale behandelden. Iedere groep verdiepte zich over enkele specifieke kwesties. Tenslotte stelde elk team na de lunch deze kwesties samen met hun voorstellen voor aan de anderen. Uit de brainstormsessies kwamen enkele bruikbare ideeën, waarmee aan de slag kan worden gegaan.

Na deze inspanningen, volgde de ontspanning. De werknemers leefden zich uit tijdens een karting race. Enkelen keken liever van de zijkant toe als supporter. Na de wedstrijd kregen de karters nog een pluim van de instructeur voor het sportieve en veilige rijgedrag. Om de dag mooi af te sluiten kreeg iedereen nog een leuk gadget mee naar huis.

 

25 Février, 2020 - 14:00

Willemen Infra est un constructeur de routes belge de premier plan, avec une présence régionale en Flandre et en Wallonie. Un atout important est que nous contrôlons tous les aspects du processus de construction. En outre, nos 1 000 collaborateurs formés et expérimentés n’hésitent pas à travailler le week-end ou la nuit pour achever leurs missions dans les délais. Par ailleurs, grâce à nos propres sites de production et de recyclage certifiés COPRO, nous sommes l’un des principaux fabricants d’asphalte et de béton de route.