220 leerlingen krijgen rondleiding op onze werf in Zwartberg

Prev Next

220 leerlingen van basisschool Sint-Albertusschool in Genk werden dinsdag rondgeleid op de werf van Willemen Infra in Zwartberg, waar we een op- en afrittencomplex aan het bouwen zijn. Dat complex moet het verkeer vlotter laten verlopen en de veiligheid van de zwakke weggebruikers verbeteren. 

De rondleiding is een initiatief van het Agentschap Wegen & Verkeer in Limburg. “Zo leren de kinderen hoe het er op een werf aan toegaat”, vertelt Sep Vandijck, de woordvoerder van AWV in de provincie Limburg. “Ze krijgen aan het eind van de rondleiding ook beelden van hoe het complex er gaat uitzien en wat er gedaan wordt om de fietsende kinderen veilig van en naar school te laten rijden. Dat laatste kunnen ze zelf waarnemen aangezien twee van de vier fietstunnels al klaar zijn. De werken schieten trouwens goed op, we zitten bijna in de helft.”

Door de fietstunnels en fietspaden apart van de weg kunnen de kinderen veilig van en naar school fietsen. “Het complex leggen we aan om het industriezone van Zwartberg-Noord beter te ontsluiten”, legt Vandijck uit. “Ook zorgen we voor en vlottere afhandeling van het verkeer wanneer voetbalclub Racing Genk een thuismatch speelt. Een nieuwe weg zorgt ervoor dat supporters niet meer met de wagen door een woonwijk moeten.”

Extra aandacht bij de werken gaat uit naar de flora en fauna. In de buurt waar de nieuwe weg naar het stadion van Racing Genk komt, heeft de gladde slag z’n biotoop. “Met het Agentschap Natuur en Bos werd overlegd om deze slangensoort te beschermen door onder de nieuwe weg vier tunneltjes te graven. Ook hebben we aan weerskanten van de weg een keermuur aangebracht waar de slangen niet over kunnen kruipen”. 

Bekijk de video

Foto © HLN

3 Avril, 2019 - 11:30