Werken Academie Heist-op-den-Berg uit de startblokken

Prev Next

De werf voor de verbouwing en uitbreiding van de gemeentelijke muziek- en tekenacademie in Heist-op-den-Berg is helemaal uit de startblokken. Nu de voorbereidende werken achter de rug zijn, kan er gestart worden met de funderingswerken. Vrijdag werd in aanwezigheid van tal van genodigden het officiële startschot gegeven met een tijdscapsule die mee wordt ingegraven.

Het huidige academiegebouw dateert uit de periode 1978-1980 en barst uit zijn voegen. Met meer dan 2.500 leerlingen en 86 leerkrachten is het voor zowel de muziek- als tekenacademie nodig om de huidige gebouwen een fikse upgrade te geven en fors uit te breiden. Daarom wordt naast het huidige academiegebouw door Willemen Construct een nieuwbouw van 26.000 m² gerealiseerd met de nodige aandacht voor akoestiek en grote, hoge ateliers voor de beeldende kunsten. Verder komt er een goed uitgerust auditorium voor voorstellingen, lessen en repetities.

De nieuwe academiesite krijgt een mooi groen binnenplein dat kan gebruikt worden als evenementenplein en voor buitenvoorstellingen. Met een auditorium onder de binnentuin ontstaat er buiten een heus amfitheater met 150 zitplaatsen. Een centrale inkomhal als ontvangsthal, wacht- en exporuimte zal alle gebouwen met elkaar verbinden. De werken zijn gestart in augustus en lopen nog door tot de lente van 2020.

 

28 Septembre, 2018 - 16:30

Willemen Construct est née le 1er juillet 2018 de la fusion entre Willemen General Contractor et le département construction de Kumpen.