Spitsstrook E313 - Lummen-Hasselt

Description 

Sinds maandag 3 juni 2024 realiseert Willemen Infra in opdracht van AWV een spitsstrook op de bestaande pechstrook van de E313 tussen het klaverblad Lummen en Hasselt-West (complex 27). Er komen nieuwe pechhavens naast de snelweg en we vernieuwen de op- en afritten Zolder-Lummen (complex 26) en Hasselt-West (complex 27). De 7 kilometer bijkomende spitsstrook in de richting van Luik moet de doorstroming verbeteren en files en sluipverkeer verminderen. De rijweg wordt vernieuwd met een geluidsarme toplaag asfalt. Het hele project zal zo'n jaar in beslag nemen.

De spitsstroken moeten de doorstroming op de E313 tussen de verkeerswisselaar Lummen en het complex van Hasselt-West (27) verbeteren. Ze sluiten aan op de bestaande spitsstroken tussen Ham en Lummen. Door voldoende capaciteit te voorzien tijdens de drukste momenten, pakt AWV de files aan en vermindert het sluipverkeer op de secundaire wegen.

Het gaat om een meerjarenproject met spitsstroken in beide rijrichtingen op de E313 tussen Lummen en Hasselt-Oost. In deze eerste fase is de E313 in de rijrichting Luik tussen de zuidzijde van het klaverblad Lummen en het complex Hasselt-West aan de beurt.

Willemen Infra est un constructeur de routes belge de premier plan, avec une présence régionale en Flandre et en Wallonie. Un atout important est que nous contrôlons tous les aspects du processus de construction. En outre, nos 1 000 collaborateurs formés et expérimentés n’hésitent pas à travailler le week-end ou la nuit pour achever leurs missions dans les délais. Par ailleurs, grâce à nos propres sites de production et de recyclage certifiés COPRO, nous sommes l’un des principaux fabricants d’asphalte et de béton de route.

 
emplacement 

Détails du projet

Entrepreneur
E313, Lummen, Limburg, Belgique
Maître(s) d'ouvrage 
Agentschap Wegen en Verkeer
Délai
1 an
Début des travaux
06-2024
Fin des travaux
06-2025