Nieuwe fietstunnel op Aalsterse ring feestelijk ingefietst

Prev Next

Vrijdagmiddag werd de nieuwe fietstunnel onder de Siesegemlaan in Aalst feestelijk ingefietst. De fietstunnel is de eerste mijlpaal in het project Ring Aalst. Dankzij de tunnel beschikken fietsers nu over een veilig en vlotte verbinding naar het centrum van Aalst.

De tunnel werd geopend in aanwezigheid van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts, gedeputeerde voor Mobiliteit van de provincie Oost-Vlaanderen Peter Hertog, Aalsters burgemeester Christoph D’Haese en schepen van Mobiliteit Dylan Casaer.

Het kruispunt van de Siesegemlaan met de Merestraat is al klaar sinds 21 november. Het nieuwe kruispunt biedt een directe toegang naar het AS Ziekenhuis en de bedrijvenzone aan de Merestraat. Sinds de openstelling van het kruispunt verloopt het verkeer over de ring al een stuk vlotter.

De tweede fietstunnel, die onder het kruispunt met de Merestraat, is ook bijna klaar voor gebruik. Deze wordt aangesloten zodra de fietsaansluiting ter hoogte van de oude Merestraat aangelegd is. Ondertussen lopen ook de tunnelwerken aan de Boudewijnlaan verder. Op dit moment worden de wanden van de tunnel aangelegd. Als die werken klaar zijn, in april 2017, volgen de tunneldaken en de vloerplaten.

Het project Ring Aalst wordt uitgevoerd door Franki Construct en Aswebo. De nieuwe ring zal vlotter en veiliger zijn en meer capaciteit hebben. De werken werden eind augustus vorig jaar opgestart.

Foto: www.ringaalst.be

12 Décembre, 2016 - 14:15

Willemen Infra est un constructeur de routes belge de premier plan, avec une présence régionale en Flandre et en Wallonie. Un atout important est que nous contrôlons tous les aspects du processus de construction. En outre, nos 1 000 collaborateurs formés et expérimentés n’hésitent pas à travailler le week-end ou la nuit pour achever leurs missions dans les délais. Par ailleurs, grâce à nos propres sites de production et de recyclage certifiés COPRO, nous sommes l’un des principaux fabricants d’asphalte et de béton de route.