Fietstunnel van 700 ton ingeschoven onder de sporen in Buggenhout

  • Fietsunnel Buggenhout inschuiven
  • Inschuiven van fietstunnel Buggenhout
  • Inschuiven fietstunnel
  • Inschuiven van fietstunnel L53
  • Inschuiven van fietstunnel Hooilaart
  • Inschuiven fietstunnel
Prev Next

Tijdens het weekend van 21 en 22 werd door Willemen Infra een nieuwe fietstunnel ingeschoven onder het spoor in Buggenhout. Het spektakel lokte heel wat kijklustigen. 

Aan de spoorweg ter hoogte van Koudehaard in Buggenhout is zaterdag een fietstunnel op zijn plaats geschoven. Voor deze werken werd de spoorlijn even onderbroken. Onze collega's van Willemen Infra groeven eerst een gigantische put om vervolgens de tunnel centimeter per centimeter op zijn plaats te brengen. Die werd daarvoor op een slee geplaatst. Een huzarenstuk, want de fietstunnel is vier meter breed, 34 meter lang en weegt zo'n 700 ton. Maandag verliep het spoorverkeer op de lijn Dendermonde-Mechelen weer normaal. 

De komende weken werkt Willemen Infra de hellingen aan de in- en uitgangen af, voert het nog rioleringswerken uit en legt het ook een bufferbekken voor regenwater aan. In december moet het hele project klaar zijn. De nieuwe fietstunnel maakt deel uit van de fietsverbinding tussen Mechelen en Dendermonde. Hij zal niet alleen de veiligheid en stiptheid van het treinverkeer ten goede komen, maar zorgt ook voor een veilige infrastructuur voor de zachte weggebruiker.

24 Mai, 2022 - 13:30

Willemen Infra est un constructeur de routes belge de premier plan, avec une présence régionale en Flandre et en Wallonie. Un atout important est que nous contrôlons tous les aspects du processus de construction. En outre, nos 1 000 collaborateurs formés et expérimentés n’hésitent pas à travailler le week-end ou la nuit pour achever leurs missions dans les délais. Par ailleurs, grâce à nos propres sites de production et de recyclage certifiés COPRO, nous sommes l’un des principaux fabricants d’asphalte et de béton de route.