Deze timelapse toont vlotte plaatsing Maasmechelse fietsbrug

Prev Next

Over de Zuid-Willemsvaart in Maasmechelen is afgelopen weekend een nieuwe fiets- en voetgangersbrug gelegd. De brug maakt deel uit van de nieuwe Oostelijke ontsluitingsweg tussen Eisden en de Rijksweg waar Willemen Infra sinds het najaar van 2019 aan bouwt.

De nieuwe uitsluitingsweg krijgt twee enkele rijstroken voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers kunnen geen gebruik maken van de ontsluitingsweg. Voor hen is er dus deze nieuwe brug met gescheiden fietspaden over de Willemsvaart die bewoners en recreatieve fietsers straks veilig van Eisden-Dorp naar Eisden-Tuinwijk en naar de handelscentra M2, Pauwengraaf en Maasmechelen Village brengt.

Drie uur eerder dan verwacht lag de nieuwe fietsbrug van 60 meter lang en 5,5 meter breed zondagmiddag op de landhoofden. De schuifoperatie ging om 7 uur ’s ochtends van start en amper 4 uur later lag de brug al op haar definitieve locatie. De komende weken wordt ze verder afgewerkt. Half mei moeten de fietspaden naar de brug klaar zijn en kan de brug in gebruik genomen worden.

De nieuwe verbindingsweg zal de verkeersleefbaarheid en de woonkwaliteit van Eisden-Dorp aanzienlijk verhogen en zorgt voor een verbeterde ontsluiting van het commerciële centrum van Maasmechelen. Dankzij deze snelle en gemakkelijke verbinding zal de Rijksweg tussen Eisden-Dorp en het oprittencomplex E314 ontlast worden van doorgaand verkeer. Een conflictvrij kruispunt met de N78 moet zorgen voor een vlotte doorstroming. 

 

22 Mars, 2021 - 12:45

Willemen Infra est un constructeur de routes belge de premier plan, avec une présence régionale en Flandre et en Wallonie. Un atout important est que nous contrôlons tous les aspects du processus de construction. En outre, nos 1 000 collaborateurs formés et expérimentés n’hésitent pas à travailler le week-end ou la nuit pour achever leurs missions dans les délais. Par ailleurs, grâce à nos propres sites de production et de recyclage certifiés COPRO, nous sommes l’un des principaux fabricants d’asphalte et de béton de route.