E-Wood - Doel

Description 

Op de site van Indaver in de Waaslandhaven in Doel investeren Indaver en Veolia met de bouw van E-Wood, een nieuwe verwerkingsinstallatie voor niet-recycleerbaar houtafval, fors in de uitbreiding van de energieproductie. De installatie zal per jaar ca. 180.000 ton houtafval verwerken. De vrijgekomen energie wordt omgezet in elektriciteit en in stoom voor de industrie. Het houtafval wordt op de 2 ha grote site overdekt opgeslagen en thermisch verwerkt met wervelbedtechnologie. De installatie beschikt ook over intensieve rookgasreiniging. 

Omdat houtafval en houtstof erg brandbaar is, wordt enorm veel aandacht besteed aan brandbeveiling. Op de site worden twee prefabbetonnen brandveiligheidsgebouwen opgetrokken die verbonden zijn met alle gebouwen en transportbanden op de site, en met de ringleiding die rondom de site wordt aangelegd en gekoppeld is op de bestaande hoofdleiding van de hoofdsprinklerinstallatie.

Behalve Cosimco zijn met Willemen Infra en De Waal Solid Foundations nog twee andere bedrijven uit onze groep betrokken in het project. Willemen Infra stond in voor de voorbereidende grondwerken, De Waal plaatste de funderingspalen (prefab heipalen).

Dit groene energieproject draagt door zijn CO₂-neutraliteit bij aan de realisatie van de Vlaamse klimaatdoelstellingen.
 

Willemen Infra a vu le jour le 1er juillet 2018 de la fusion entre Aswebo, Aannemingen Van Wellen et le département infra de Kumpen et est l'un des principaux constructeurs de routes et fabricants d'asphalte et de béton.

Depuis 2005, Cosimco appartient à Willemen Groep, le plus grand groupe familial de construction en Belgique.

 
emplacement 

Détails du projet

Entrepreneurs
Maître(s) d'ouvrage 
E-Wood Energiecentrale NV
Architecte 
BM Engineering BV
Bureau d'études 
BM Engineering BV
Début des travaux
12-2020